Het is winterstop voor de jeugdteams van Go Ahead Eagles. De jeugdtrainers van de Voetbalopleiding blikken terug op de eerste seizoenshelft van hun teams.

Go Ahead Eagles Onder-19

(Tweede Divisie A – 12 teams, 5e plaats)

Trainer Erik Zandstra: “We zijn het seizoen begonnen met een hoop nieuwe spelers. In totaal spelen er elf jongens in Go Ahead Eagles Onder-19 die vorig seizoen nog niet in onze jeugdopleiding voetbalden. Daarnaast hebben ook wat jongens de overstap gemaakt van Go Ahead Eagles Onder-17 en daarom was het voor ons belangrijk om vanaf het begin direct een team te vormen. Zo hebben we veel teambuildingactiviteiten gedaan. We zijn echt een eenheid geworden. Dit komt ons alleen maar ten goede, want de spelers ontwikkelen zich goed en worden steeds beter. We wilden een topsportmentaliteit creëren en dat is gebeurd. In de competitie is er nog veel werk te verrichten, we moeten ons nog verder ontwikkelen. We moeten minstens in de Top-5 eindigen, dus we zijn op de goede weg.”

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles Onder-17

(Tweede Divisie A, 12 teams, 1e plaats)

Trainer Uğur Yildirim: “De eerste seizoenshelft is vooralsnog uitstekend verlopen. We staan bovenaan en spelers maken stappen. Ten opzichte van vorig seizoen hebben we doorgeselecteerd en dat werpt dit seizoen zijn vruchten af. In het begin van de competitie hadden we aanvankelijk nog wat moeite om te scoren, maar creëerden we wel al veel kansen. De laatste weken scoren we vaker en spelen we heel aanvallend voetbal. Daarnaast weten we echter ook regelmatig achterin de nul te houden. Op één team na hebben we zelfs de minste tegentreffers. Dat wil zeggen dat de organisatie in het veld gewoon stáát. Promoveren is onze doelstelling, we willen zo snel mogelijk weer terug naar de Eerste Divisie.”

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles Onder-15

(Eerste Divisie-laag, 8 teams, kampioen)

Trainer Tristan Berghuis: “Ons kampioenschap is terecht. We hebben een paar geweldige wedstrijden gespeeld in deze competitie en echt indruk gemaakt. Vrijwel ieder duel hebben we gespeeld zoals we willen.

Wij willen verzorgd voetballen en als we balverlies hebben de tegenstander agressief onder druk zetten en vanuit daar verder voetballen en tot doelpunten komen. Dat is gelukt dit seizoen en daardoor kunnen individuen uitblinken. Daar gaat het ook om in een jeugdopleiding: dat jongens zich ontwikkelen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Go Ahead Eagles Onder-15 werd op 16 november al kampioen van de Eerste Divisie-laag. (Foto: Carlo Bruil)

Go Ahead Eagles Onder-13

(Eerste Divisie-hoog, 8 teams, 6e plaats)

Trainer Jip Ellenbroek: “Aan het begin van het seizoen sloten er twaalf nieuwe jongens aan bij ons team. In het begin was het uiteraard wennen aan elkaar. Sommigen waren een klein veld gewend, anderen kwamen van een lager niveau. De afgelopen maanden hebben de jongens een goede band met elkaar opgebouwd. Maar dat gaat natuurlijk ook snel als je elkaar vijf keer per week ziet tijdens trainingen en wedstrijden.

Het is een superleuke, leergierige groep van zeventien jongens die stuk voor stuk uit het juiste hout zijn gesneden De sfeer is heel goed en we hebben grote stappen gemaakt.

We hebben ons uiteindelijk weten te handhaven in de Eerste Divisie-hoog. Van de laatste vijf duels hebben we er drie gewonnen. Wat dat betreft zijn we op de ranglijst teruggekomen van een aardige achterstand, ik ben trots op het team.”

(Foto: Carlo Bruil)