Eerste Selectie

Eagles-portret Evert Linthorst: ‘Alles was ‘over de top’ in Dubai’

Om de week plaatsen we op dinsdag een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waarbij we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Evert Linthorst!

Naam: Evert Linthorst

Geboortedatum: 3 maart 2000

Geboorteplaats: Venlo

Positie: Middenvelder

Vorige clubs: VVV-Venlo, Al-Ittihad Kalba (VAE)

Eerste maanden in Deventer: Go Ahead Eagles spreekt mij als club heel erg aan. Ik heb dan ook echt het gevoel dat ik op mijn plek zit in Deventer. De club leeft enorm bij de supporters en De Adelaarshorst is een prachtig stadion. De wisselwerking tussen de supporters en spelers maakt het alleen maar nóg mooier, want iedere wedstrijd kunnen we weer rekenen op een fantastische sfeer op de tribunes.

Familie in Twello: Na mijn komst naar Go Ahead Eagles heb ik de eerste zes weken bij mijn oom en tante in Twello geslapen. Dat was erg fijn, want daardoor hoefde ik niet in een hotel te slapen tijdens mijn zoektocht naar een eigen appartement. Het was supergezellig om zes weken bij mijn oom en tante te mogen logeren. Het zijn heel lieve mensen die ontzettend gastvrij zijn geweest, dus het was een ideale plek voor mij. Om eerlijk te zijn, ben ik daar toch wel met een beetje pijn in mijn hart vertrokken.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Rkc

Leven in het Midden-Oosten: De overstap van VVV-Venlo naar Al-Ittihad Kalba was vorig jaar januari groot, zowel binnen als buiten het voetbal. De Verenigde Arabische Emiraten is een land waar voetbal niet zo leeft als in Europa. Eigenlijk is alles anders daar, want ik moest opeens op mezelf gaan wonen in een andere cultuur. Daarnaast moest ik ook mijn familie en vrienden missen. Het was soms lastig om sociale contacten te leggen, want bij de lokale jongens kwam je er vaak moeilijk tussen, aangezien die erg op hun familie zijn gericht. Soms maakte ik wel eens een uitstapje naar Dubai, waar eigenlijk alles luxe en over de top is. Dat is natuurlijk prachtig om mee te maken, maar het zijn ook dingen die je na twee weken wel gezien hebt en dan is het niet meer speciaal. Ik heb absoluut genoten bij Al-Ittihad Kalba, maar één jaar was wel lang genoeg voor mij. Dat kwam ook doordat ik de ambitie had om weer op het hoogste niveau in Nederland te spelen. Gelukkig speel ik nu weer in de Eredivisie met Go Ahead Eagles!

Evert Linthorst (2)

Blik op seizoen 2022/2023: Nu ik weer terug ben in Nederland, voelt het allemaal weer vertrouwd als vanouds. Ik zit bij Go Ahead Eagles op mijn plek en heb erg veel zin om volgend seizoen ook weer in de Eredivisie te spelen. Dit seizoen heb ik nog niet veel speelminuten gemaakt, maar met veel vertrouwen en motivatie leef ik al toe richting het aankomende seizoen.

De favorieten van Evert

Vakantieland: Ik heb niet echt een favoriet vakantieland. Al moet ik wel zeggen dat ik het heerlijk vind om naar Spanje, Italië of Frankrijk te gaan.

Doelpunt: Mijn favoriete goal is het allereerste doelpunt dat ik als profvoetballer maakte. Dat was toentertijd nog bij VVV-Venlo, waarvoor ik destijds scoorde tegen Ajax.

Terug naar overzicht