Eerste Selectie

Eagles-portret Isac Lidberg: ‘Zit goed in mijn vel en maak progressie’

Om de week plaatsen we op dinsdag een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waar we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Isac Lidberg!

Naam: Isac Lidberg

Geboortedatum: 8 september 1998

Geboorteplaats: Stockholm, Zweden

Positie: Aanvaller

Vorige clubs: Hammarby IF, Enskede IK, Åtvidabergs FF, Brommapojkarna, Gefle IFIK (allen Zweden) Start, FK Jerv, HamKam (allen Noorwegen)

Progressie: Aan het begin van het seizoen kwam ik over van het derde niveau van Zweden naar het eerste niveau van Nederland. Dat is natuurlijk een grote stap en dat merk je simpelweg. Het voetbaltempo is veel hoger en de kwaliteit van de spelers is beter. De laatste paar wedstrijden zit ik goed in mijn vel en ben ik progressie aan het boeken. Ik leer de tactieken van de coach snel en mijn persoonlijke ontwikkeling gaat goed. Dat hoor ik ook van de trainer. Het is erg motiverend als je zelf merkt dat je progressie boekt, daar ga je ook weer beter van spelen. Ik moet nog veel stappen maken, maar ik ben tevreden tot dusver.

‘Hallo’ zeggen: Naast de stap naar een andere competitie kom ik natuurlijk in een hele nieuwe omgeving te leven. Ik kom uit Stockholm en ik moet zeggen dat de mensen daar toch iets anders zijn dan hier. De mensen in Nederland, in ieder geval in Deventer, zijn wat vriendelijker dan in Stockholm. Als je over straat loopt zeggen mensen ‘hallo’ en op sociaal vlak nemen mensen rustig de tijd voor je. Ook in restaurants word je op een persoonlijke manier geholpen, dat vind ik een fijne manier van omgang. Op de club heb ik het ook uitstekend naar mijn zin, de mensen hier zijn erg vrolijk.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Roda Jc

Genieten langs de IJssel: Wat een prachtige stad is Deventer! Ik wandel vaak met mijn hond door de stad en langs het water. Het verbaasde me hoe mooi het was. Het is uniek dat in de stad gewoon een rivier loopt en dat je daar lekker kunt wandelen en tot rust komt. Ook de kerk vind ik erg bijzonder. Mijn vriendin was een paar weken op vakantie maar is nu ook gesetteld in Deventer. Ook zij kan genieten van de stad en voelt zich thuis. De taal moet ik nog wel even goed leren… Ik vind Nederlands geen heel moeilijke taal om te leren, het is best te doen. Maar het zal wel een tijdje duren voordat ik de taal helemaal machtig ben. Hopelijk leer ik het snel en kunnen we de interviews voortaan in het Nederlands doen!

Droomclub: Voor mij is dat Bayern München. Mijn vader heeft vroeger in de Bundesliga geworsteld en ik ging dan vaak op bezoek in Duitsland. Ik was toen een jaar of 5/6. Bayern München had toen een fantastisch team en daar ben ik toen supporter van geworden. Dat is mijn droomclub, maar eigenlijk wil ik daar nog helemaal niet aan denken. Ik heb nog een lange weg te gaan en ik ben al erg blij dat ik heb bereikt wat ik nu al heb bereikt.

Netherlands: Rkc Waalwijk Vs Go Ahead Eagles

De favorieten van Isac

Muziek: Ik luister graag naar Zweedse hiphop, en dan vooral naar Ant Wan. Als je van hiphop houdt, moet je die maar eens opzoeken.

Spits: Dan kies ik voor Robert Lewandowski, dat is zo’n complete spits. Hij heeft echt álles wat een spits nodig heeft en dat is heel bewonderenswaardig. Hij beheerst ‘het doelpunten maken’, hij is voetballend sterk, hij kan een fantastisch aanspeelpunt zijn en is snel. Completer kan niet.

Terug naar overzicht