Eerste Selectie

Eagles-portret Ragnar Oratmangoen: ‘Soms moet je risico’s nemen in je spel’

Om de week plaatsen we op dinsdag een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waarbij we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Ragnar Oratmangoen!

Naam: Ragnar Oratmangoen

Geboortedatum: 21 januari 1998

Geboorteplaats: Oss

Positie: Aanvaller

Vorige clubs: NEC, TOP Oss, SC Cambuur.

Dubbele promotie: Ik denk niet dat het voor veel mensen is weggelegd om kampioen te worden én te promoveren met twee verschillende clubs. Het eerste voortijdig afgebroken seizoen bij SC Cambuur liet de KNVB ons niet naar de Eredivisie gaan vanwege het coronavirus, maar in het tweede seizoen hebben we het op dezelfde manier gedaan en hebben we promotie afgedwongen. Dat was wel een heel mooi moment om mee te maken. En vóór de laatste speelronde van het seizoen wist ik al dat ik naar Go Ahead Eagles zou gaan. Alle wedstrijden werden natuurlijk tegelijkertijd gespeeld, maar de wedstrijd van De Graafschap werd tijdelijk gestaakt door noodweer. Uiteindelijk heb ik met een aantal teamgenoten de tweede helft van die wedstrijd afgekeken en na het laatste fluitsignaal zorgde dat natuurlijk ook voor blijdschap bij mij.

Dik tevreden: Ik ben blij hoe het nu gaat met mij en het team in de Eredivisie. Voor iedereen was het nieuw om op dit niveau te spelen en als je jezelf en als team zó kan laten zien en kan aanpassen, dan is dat hartstikke mooi. Ik heb het erg naar mijn zin en we gaan er alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Heracles Almelo

Speelstijl: Ik hou ervan om te dribbelen. Vaak levert het een ‘mannetje meer’ op, maar soms kan het ook misgaan. Natuurlijk moet je soms bepaalde risico’s nemen in je spel, maar je moet wel afwegen in welke fase en waar in het veld je die neemt. Ik denk dat het wat extra’s heeft om een risicovolle speler in je ploeg te hebben. Er zijn niet heel veel spelers die dat in zich hebben en dat heb je ook wel nodig in een ploeg. En ja, natuurlijk wil ik graag scoren in de Eredivisie, maar het is op dit moment niet iets wat aan mij knaagt. Ik weet dat je goed kan spelen, maar als je goals en assist levert, dat je dan vaak pas wordt benoemd. Ik ga zelf vooral uit van mijn eigen spel en ik weet dat ik vaak goede dingen laat zien, maar het zet zich nog niet altijd om in goals en assists. Bij SC Cambuur scoorde ik wel geregeld, maar daar kwam ik ook vaker in scoringspositie. Daar speelden we heel dominant en altijd op de helft van de tegenstander.

Netherlands: Pec Zwolle Vs Go Ahead Eagles

Stap voor stap: Ik heb zelf een bepaald plan getrokken dat ik graag zou willen doorlopen. Toen ik onder contract stond bij NEC, kwam ik bij het eerste elftal niet aan spelen toe. Ik ben toen anderhalf jaar verhuurd geweest aan TOP Oss en daar hebben we het beste seizoen in de clubhistorie neergezet: zesde plek en de halve finale van de play-offs. Na anderhalf jaar bij TOP Oss gespeeld te hebben, maakte ik de stap naar SC Cambuur. Daar heb ik twee heel goede seizoenen gehad en zijn we uiteindelijk gepromoveerd. Bij SC Cambuur kon ik niet die stap maken richting de Eredivisie, maar bij Go Ahead Eagles kon ik wel die stap maken en dat is alleen maar mooi. Als ik dan mezelf zo kan aanpassen en mee kan gaan met het niveau, dan denk ik dat het goed is geweest hoe ik alle stappen heb genomen.

De favorieten van Ragnar

Positie: Bij SC Cambuur speelde ik liever op het middenveld, omdat daar de buitenspelers hoog en breed moesten blijven. Ik ben niet echt een typische buitenspeler, want ik ben meer aan het zwerven over het veld. Hoe ik mijn positie bij Go Ahead Eagles kan invullen, vind ik heel erg fijn. Van de trainer krijg ik de vrijheid om de bal te gaan zoeken en dat bevalt me uitstekend.

Eten: Mijn favoriete eten is tajine. Dat is een Marokkaans gerecht dat bestaat uit kip, olijfolie, aardappels, wortels en brood. Mijn vrouw, die zelf Marokkaans is, en ik vinden dat heerlijk!

Terug naar overzicht