Eerste Selectie

Eagles-portret Warner Hahn: ‘Ik móest op goal, anders mocht ik niet meedoen’

Om de week plaatsen we op dinsdag een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waar we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Warner Hahn!

Naam: Warner Hahn

Geboortedatum: 15 juni 1992

Geboorteplaats: Rotterdam

Positie: Doelman

Vorige clubs: FC Dordrecht, Feyenoord, PEC Zwolle, Excelsior, sc Heerenveen, Anderlecht.

Jeugd: VV Alexandria ’66, Sparta Rotterdam, Ajax.

Nieuwe gezichten: Vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, voelde ik me thuis. De sfeer is goed en het zijn stuk voor stuk leuke jongens. Een paar gasten kende ik al; met Bas Kuipers heb ik een half jaartje bij Excelsior gespeeld en Andries Noppert kende ik ook al. Verder zijn het nieuwe gezichten voor me, maar eerlijk gezegd vind ik dat altijd juist leuk. Het is een jonge selectie en onervaren in de Eredivisie. Dan moet je oppassen dat je niet te naïef een wedstrijd ingaat. Het is voetballerseigen om zoveel mogelijk naar voren te gaan, maar als je als promovendus in de Eredivisie voetbalt moet je soms een beetje afremmen.

‘Klinkt heel logisch’: Daarin is ook een belangrijke rol weggelegd voor Kees van Wonderen, die een goede indruk op me heeft achtergelaten tot nu toe. Het is een hele rustige man en met alles wat hij zegt denk je: ”Ja, dat klinkt allemaal eigenlijk heel logisch!”. De man heeft natuurlijk ook veel ervaring als speler, met bijvoorbeeld landskampioenschappen achter zijn naam en de UEFA Cup.

Netherlands: Ajax Vs Go Ahead Eagles

Basketballer op doel: Toen ik acht jaar was, zaten al mijn vriendjes op voetbal. Ikzelf zat op basketbal, totdat ze me een keer vroegen of ik mee wilde doen met een voetbalwedstrijd. Maar… ik móest op goal, anders mocht ik niet meedoen. Eigenlijk beviel me dat meteen al wel prima en ben ik vrij snel doorgestroomd naar de selectie. Op mijn tiende ging ik naar Sparta en daar is mijn betaald-voetbaltraject begonnen. Via Ajax ben ik bij FC Dordrecht gekomen en heb ik daar mijn profdebuut gemaakt.

Kersvers international: Vanaf 1 januari ben ik speelgerechtigd om voor het Surinaams voetbalelftal te spelen, erg leuk natuurlijk en bovendien een grote eer! Inmiddels heb ik 7 interlands gespeeld, waaronder tegen grote landen als Canada en Costa Rica. Het is een heel nieuwe groep, omdat er veel nieuwe jongens bij het team zijn aangesloten sinds 1 januari. Je merkt wel dat we steeds meer op elkaar ingespeeld raken en dat het niveau steeds hoger wordt. En ik mag nog geen namen noemen, maar er komen naar alle waarschijnlijkheid nog een paar heel goede spelers bij…

Elke dag genieten: Ik heb een dochter van 3 en een heel lieve vrouw. Daar geniet ik elke dag van. We hebben er een beetje een gewoonte van gemaakt om aan sightseeing te doen in de stad waar we wonen. Dat deden we in Rotterdam, in Heerenveen, in Brussel, maar dat doen we nu ook in Deventer! Erg mooie stad. De Brink is natuurlijk het meest bekende stukje, maar we zijn nu de zijstraatjes een beetje aan het verkennen en dat heeft ook wel wat!

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Sparta Rotterdam

De favorieten van Warner

Muziek: Zelf luister ik veel hiphop en R&B, maar in de kleedkamer wordt er veel Nederlandstalige muziek geluisterd. Ik was dat niet zo gewend, omdat ik vaak met veel buitenlandse spelers speelde. Maar ik moet zeggen: het is best gezellig. Als ik thuis kom, zing ik soms per ongeluk een liedje mee. Dan kijkt m’n vrouw me heel raar aan…

Keeper: Buffon, zonder twijfel. Die man is 43 jaar, heeft net een tweejarig contract getekend bij Parma, en is nog steeds gewoon fit.

Terug naar overzicht