Om het blikveld te verbreden en de gedachten te verzetten, is een uitstapje naar een andere tak van sport een welkome afwisseling binnen het wekelijkse voetbalschema. Eerder deze week lieten de spelers van Go Ahead Eagles daarom niet alleen hun voeten, maar vooral hun handen spreken tijdens een handbalclinic bij SV Schalkhaar.

“Aanvankelijk hadden we eigenlijk een voetbaltraining met veel kort sprintwerk op het programma staan”, vertelt Kees van Wonderen. “Maar wat dat betreft vertoonde de handbalclinic veel parallellen met de oefenstof die we op het voetbalveld in gedachten hadden. Ook bij handbal komt het namelijk veel aan op wenden, keren en korte sprintjes.”

Voorafgaand aan de handbalclinic werden in De Adelaarshorst eerst de spieren alvast losgegooid door middel van krachttraining. “Vervolgens zijn we naar Sporthal Schalkhaar gegaan”, vervolgt Van Wonderen. “Het was leuk om op deze manier ook eens in contact te komen met een andere sport dan voetbal. We hebben ons als spelers en staf anderhalf uur prima vermaakt en willen SV Schalkhaar hartelijk bedanken voor het verzorgen van deze handbalclinic.”