Acht spelers van Go Ahead Eagles hebben zich gisteren ingezet voor Support Casper. Zij stapten op de fiets om samen met anderen te ‘spinnen’ en daarmee geld in te zamelen voor de stichting Casper van Eijck, die onderzoek doet naar alvleesklierkanker. De actie was een initiatief van Arthur Rijker van Studio Perfect en Anajah Quentin van de Junior Kamer.

Onlangs overleed Jan Gruben aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Gruben was regelmatig aanwezig in de sportschool. Daarnaast heeft ook een broertje van een van de sportschoolbezoekers te maken met de vreselijke ziekte. Naar aanleiding van deze trieste gebeurtenissen hebben Studio Perfect, Deventer Ziekenhuis, Junior Kamer Deventer, Support Casper en Go Ahead Eagles de handen ineen geslagen.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Maarten Pouwels, Sam Beukema, Nicolas Abdat, Boyd Lucassen, Joran Swart, Adrian Edqvist, Julius Bliek en Lars Jansen. Samen met andere sporters zaten ze enthousiast op de fiets om geld in te zamelen voor Support Casper. Ook kinderen deden mee aan het evenement, dat flink belangstelling trok. Uiteindelijk werd er bijna 17.000 euro opgehaald voor het goede doel. Bovendien doneerden alle aanwezige spelers ook nog eens honderd euro per persoon aan Stichting Casper.