Go Ahead Eagles A1 en B1 hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De A-jeugd won in Hengelo Gelderland van eersteklasser Pax (1-5), de B’tjes (foto boven) waren op eigen veld met 2-1 te sterk voor hoofdklasser ESA uit Arnhem.

“We hebben de groep voor deze wedstrijd door elkaar gehusseld”, zei Harry Decheiver, trainer van de A1. “Jongens uitgeprobeerd op een andere positie en wisselspelers een kans gegeven in de basis. We begonnen heel sterk en stonden binnen een half uur op 0-3. Daarna werd het rommelig, ebde het heilige vuur wat weg. Maar echt een wedstrijd werd het nooit.”

De B1 trof op de Zandweerd in ESA een taaie tegenstander. Trainer Kick Maatman: “Zij waren als hoofdklasser een stuk beter georganiseerd dan menig tegenstander van ons in de derde divisie. Bovendien waren wij niet top vandaag, we ondervonden nog wat hinder van het toernooi van afgelopen woensdag bij De Tubanters. Daardoor ontbrak de scherpte. Voor rust had het al 3-0 moeten staan. Dan hadden we het verzet van ESA vroegtijdig gebroken. Aan de andere kant: in de problemen zijn we niet geweest. Zij scoorden vanaf 25 meter uit een vrije trap, maar voor de rest hebben wij nul kansen weggegeven.”

Karakteristieken:
Pax A1 – Go Ahead Eagles A1 1-5 (1-4). Doelpunten GAE: Dylan de Bruin (2), Isai Marselia, Yannick der Vries, Giovanni Büttner.
Go Ahead Eagles B1 – ESA B1 2-1 (1-0). Doelpunten GAE: Faisal Toryalai, Chiel Huis in ’t Veld.
Klik hier voor een fotoalbum van de wedstrijd van de B1 met prachtige foto’s van Erik Pasman.