Eerste Selectie

Eagles-portret Iñigo Córdoba: ‘Alle emoties kwamen eruit’

Om de week plaatsen we op dinsdag een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waar we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Iñigo Córdoba!

Naam: Iñigo Córdoba

Geboortedatum: 13 maart 1997

Geboorteplaats: Bilbao (Spanje)

Positie: Aanvaller

Vorige club: Athletic Bilbao (Spanje)

Spaanse jongen in Nederland: Toen ik afgelopen zomer naar Go Ahead Eagles was overgestapt, moest ik aanvankelijk wel even wennen aan Nederland. Een verschil in levensstijl is bijvoorbeeld dat er in Nederland ’s avonds veel vroeger gegeten wordt dan in Spanje. Dat was wel even aanpassen, maar het neemt niet weg dat ik Nederland een land met een heel mooie cultuur vind. Over eten gesproken: wat ik een echte lekkernij vind in Nederland, zijn bitterballen. Die vallen goed in de smaak, haha! Ik heb het erg naar mijn zin hier en vind Deventer een prachtige stad. Ik ben geen liefhebber van grote steden zoals Amsterdam of Madrid. In Deventer heb je het gevoel dat iedereen één grote familie is en dat vind ik heel fijn.

Vechten voor hetzelfde doel: Persoonlijk is het een heel belangrijk jaar voor mij. Vorig seizoen heb ik door blessureleed niet veel gespeeld, waardoor ik mezelf dit seizoen heel graag wil laten zien. Bij Go Ahead Eagles heb ik weer het gevoel gekregen dat ik voetballer ben en daar ben ik superblij mee. Go Ahead Eagles is vergelijkbaar met mijn vorige club Athletic Bilbao, omdat ook deze club aanvoelt als familie en iedereen met z’n allen voor hetzelfde doel vecht. Dat vind ik mooi om te zien. Niet voor niets wordt door de supporters altijd ‘Eagles till I die’ gezongen. Dat past goed bij hetgeen de club uitstraalt.

Netherlands: Fc Twente Vs Go Ahead Eagles

Emotioneel moment: Een speciaal moment voor mij was de thuiswedstrijd tegen PSV, eerder dit seizoen. Ik scoorde in die wedstrijd de gelijkmaker en toen ik later in die wedstrijd werd gewisseld, kwamen alle emoties er ineens uit. De tranen rolden over mijn wangen. Ik dacht terug aan mijn zware periode met blessures in Spanje en was blij dat ik mijzelf eindelijk weer op een mooi voetbalpodium kon laten zien. Op dat moment kwam alles samen en voelde ik mezelf eindelijk weer voetballer! Dat komt ook omdat er weer supporters in de stadions mogen. De voorbije maanden waren raar, omdat we in een sfeerloze ambiance voetbalden. De supporters geven ons tijdens wedstrijden extra energie en het is mooi om dat weer mee te mogen maken. De fans staan altijd achter ons en zijn echt de twaalfde man, en al helemaal in een uitverkocht stadion. De sfeer in De Adelaarshorst is niet te vergelijken met de sfeer in het stadion van mijn oude club Athletic Bilbao. In Spanje is wedstrijdbezoek meer een familie-uitje, terwijl bij Go Ahead Eagles het fanatisme echt van de tribunes spat.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Psv

Shirtje ruilen: Na iedere wedstrijd ruil ik mijn shirt met de tegenstander. Dat vind ik leuk om te doen, want een voetbalcarrière duurt niet eeuwig en ik wil er zoveel mogelijk herinneringen aan overhouden. Ik heb inmiddels al een heel mooie collectie, waar ik trots op ben. Ik ben al begonnen met verzamelen toen ik nog in Spanje voetbalde. De twee mooiste shirts die ik thuis heb liggen, zijn die van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. In Nederland heb ik mijn shirt geruild met onder anderen Dusan Tadic, Mario Götze en Sam Beukema.

De favorieten van Iñigo

Mooiste shirtruil: Dat is voor mij een lastige keuze, aangezien ik het shirt van de twee beste voetballers van de wereld heb gekregen: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Ik denk toch dat ik dan voor het shirt van Cristiano Ronaldo ga. Dat komt omdat hij er heel hard voor werkt om zijn doelen te behalen en dat vind ik mooi om te zien.

Derby: Ik heb in Nederland inmiddels al meerdere Overijsselse derby’s gespeeld. De IJsselderby was fantastisch om mee te maken. Maar ook de wedstrijd tegen FC Twente vond ik vorige week zondag een mooi duel om te spelen. Spelen in een groot stadion met veel publiek en dan ook nog scoren: mooi om mee te maken!

Terug naar overzicht