Eerste Selectie

Eagles-portret Philippe Rommens: ‘Nederlandse mentaliteit heeft me veel geleerd’

Om de week plaatsen we op dinsdag een Eagles-portret: een persoonlijk interview met een selectiespeler waar we ingaan op de indrukken die de speler krijgt bij Go Ahead Eagles en het verhaal áchter de speler. Deze week: Philippe Rommens!

Naam: Philippe Rommens

Geboortedatum: 20 augustus 1997

Geboorteplaats: Wommelgem, België

Positie: Middenvelder

Vorige clubs: KFC Ranst, Lierse SK (beide België), PSV, TOP Oss.

Opgroeien als Belg in Eindhoven: Ik ben geboren in België, maar al heel jong vertrok ik richting Eindhoven. Daar wilde PSV mij hebben en ik besloot om dat avontuur aan te gaan. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het was een erg leuke en leerzame tijd. We speelden grote toernooien, tegen grote spelers en ik werkte met hele goede trainers. Het was een grote stap voor mij naar een ander land, een ander soort voetbal en een andere mentaliteit, maar het beviel me uitstekend.

Nederlandse trekjes: Ik moet zeggen dat ik de ‘Nederlandse mentaliteit’ als erg prettig ervaar. In België worden altijd best veel dingen voor je geregeld en is men redelijk mild voor je. In Nederland zijn mensen directer en zeggen ze waar het op staat. Je moet wat meer voor jezelf opkomen en daar leer je uiteindelijk het meeste van. Ook op school in Nederland merkte ik dat. Ze laten je allemaal heel zelfstandig werken, en dat heeft er ook wel toe geleid dat ik het één en ander aan ‘Nederlandse trekjes’ heb.

Goede lichting: We hadden in de jeugd van PSV een uitstekende lichting met jongens als Steven Bergwijn en Pablo Rosario, die nu in de grootste competities van Europa spelen. Vooral bij Bergwijn zag je al heel snel dat hij exceptionele kwaliteiten had. Dat zag je overigens ook bij Frenkie de Jong, waar ik meerdere keren tegen gevoetbald hebt. Toen hij in de jeugd bij Willem II zat, maar ook toen ik met Jong PSV tegen Jong Ajax speelde. Hij was echt klassen beter dan de rest, weet ik nog.

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Sc Heerenveen

Neergestreken in Heeten: Toen ik bij Go Ahead Eagles had getekend, afgelopen zomer, ging voormalig keeperstrainer Harmen Kuperus net weg bij de club. Hij woonde in een huisje op een park in Heeten, die kon ik mooi overnemen. Het is er lekker rustig en dat bevalt me prima! Verder de afgelopen periode in Deventer heel fijn te noemen. Ondanks dat de stap van TOP Oss naar de Eredivisie best groot is, kan ik tevreden zijn over de eerste paar wedstrijden. Go Ahead Eagles is een fijne club waar ik me goed kan ontwikkelen; alles is goed geregeld hier. Daarnaast zijn de resultaten prima en ik zie veel potentie in het team!

Multi-inzetbaar: Van origine ben ik een nummer 10, maar ik ben door de coach ook wel eens in een verdedigende rol gepositioneerd op het middenveld. Beide posities hebben wat leuks, wat uitdagends. Als je op 6 speelt, bemoei je je veel meer met de opbouw en kan je je onderscheiden met goede passes in voorwaartse richting. Dat ligt me wel. Op 10 speel je veel dichterbij de goal en kan je je meer onderscheiden qua goals en assists. Vooralsnog gaat mijn voorkeur uit naar ‘de 10-positie’, maar ik speel natuurlijk altijd daar waar het team mij nodig heeft. Mijn persoonlijke doel bij Go Ahead Eagles is uiteindelijk om een structurele basisklant te worden voor het team, ook al is er op dit moment veel concurrente op het middenveld.

Netherlands: Ajax Vs Go Ahead Eagles

De favorieten van Philippe

Middenvelder: Het is niet omdat ik een Belg ben, maar ik kan erg genieten van Kevin de Bruyne. Hij is al jaren de meest bepalende speler bij Manchester City en is van topniveau.

Droomclub: Eigenlijk is mijn droomclub altijd al FC Barcelona geweest, dat lijkt me een fantastische club om te voetballen. Het mag nu wel wat minder gaan, maar ik denk dat ze binnen een aantal jaar weer bij de absolute wereldtop horen. Daar is de club veel te groot voor.

Terug naar overzicht