Zakaria Eddahchouri kwam in het bekerduel met IJsselmeervogels (1-1; winst na strafschoppen) in de 55e minuut in het veld. De negentienjarige aanvallende middenvelder speelde vervolgens de hele wedstrijd uit, benutte een strafschop en bereikte met Go Ahead Eagles de kwartfinales van het TOTO KNVB Bekertoernooi. “Die jongens gaven mij vertrouwen in aanloop naar die strafschop.”

Go Ahead Eagles moest 120 minuten strijden voor iedere meter op sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. “Het was zeker niet makkelijk”, zo blikt Eddahchouri in de catacomben terug. Op De Westmaat kwam Eddahchouri ruim een uur in actie. “Als de trainer je meer minuten geeft dan ben je als voetballer blij. Ik ging het veld in en wilde het maximale voor dit team geven. Dat heb ik gedaan”, zegt hij. Go Ahead Eagles kwam op een 1-0 achterstand tegen IJsselmeervogels en had het niet altijd even makkelijk in het vissersdorp. “Het niveauverschil bleek niet zo groot. Het verschil is vooral dat IJsselmeervogels meer in duel wilde komen, terwijl wij het graag voetballend wilden oplossen.”

Tekst gaat verder onder foto.

Zakaria Eddahchouri wacht vol spanning op de beslissende strafschop van Hobie Verhulst. (Foto: Erik Pasman)

Na 120 minuten was er nog geen winnaar bekend en dus liep het duel uit op strafschoppen. Eddahchouri nam de zevende strafschop van Go Ahead Eagles. “De trainer vroeg of ik de zevende strafschop wou nemen, dat vond ik goed. Mijn teamgenoten hebben me aangemoedigd voordat ik die strafschop nam, dat zorgt toch voor extra vleugels. Uiteindelijk schiet ik hem er ook in.”

Na Eddahchouri waren ook Adrian Edqvist en Hobie Verhulst nog trefzeker in de strafschoppenserie. Verhulst stopte drie pingels en scoorde zelf de winnende. Eddahchouri: “Hobie redt ons eerst fantastisch. Vervolgens maakt hij het zelf af. Het gevoel wanneer Hobie die beslissende strafschop erin schiet is onbeschrijfelijk. We zijn door, een heerlijk gevoel.”

(Foto: Erik Pasman)