Adrian Edqvist beloonde zijn basisdebuut dinsdagavond met een prima wedstrijd en een doelpunt. De Zweedse aanvaller was in het bekertreffen met Almere City (1-3 winst) verantwoordelijk voor de derde treffer van Go Ahead Eagles in het Yanmar Stadion. “Er viel een last van mijn schouders bij het doelpunt.”

Edqvist maakt dit seizoen al regelmatig minuten bij Go Ahead Eagles en begon dinsdagavond voor het eerste in de basisploeg van trainer Jack de Gier. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor de wedstrijd wel zenuwachtig was. Toen ik eenmaal op het veld stond waren de zenuwen verdwenen.” Dat zou later blijken, want de twintigjarige Edqvist speelde een puike partij en was bovendien trefzeker. “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar helaas kwamen we toch op achterstand. Na de 1-1 controleren we de wedstrijd en gelukkig valt dan al snel de 1-2”, aldus de buitenspeler.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Het tweede doelpunt van Go Ahead Eagles kwam op naam van Richard van der Venne, terwijl Edqvist de derde treffer voor zijn rekening nam. “Er viel een last van mijn schouders bij dat doelpunt.” Edqvist had zijn basisdebuut zelfs kunnen belonen met een tweede doelpunt, alleen Almere City-doelman Timo Plattel voorkwam dat. “We hebben een hoop kansen gehad en we hadden in de afrondingen wel wat zorgvuldiger kunnen zijn.”

Desalniettemin maakte Edqvist het de Almere City-verdediging negentig minuten lastig. “Mijn kracht ligt in de één-tegen-één-situaties en het creëren van kansen, dat heb ik vandaag gedaan.” Na afloop van het duel zag Edqvist zijn goalvideo voorbijkomen in de kleedkamer van Go Ahead Eagles. “Ja, die heb ik gezien in de kleedkamer. Heel grappig, Haha. We hebben ook veel gelachen tijdens de opnames. Ik heb ‘m meteen gedeeld via m’n eigen Twitter.”

Hieronder de video van Edqvist waarbij hij samen juicht met buurtbewoners van Go Ahead Eagles. Lees hier meer over de goalvideo’s van dit seizoen!