Spelen op eigen bodem deed de jeugdteams van Go Ahead Eagles duidelijk goed vandaag. Onder-19, Onder-17 (koploper in de Tweede Divisie A) en Onder-15 (lijstaanvoerder in de Eerste Divisie-laag) wonnen alle drie hun wedstrijden. Ook Onder-13 weerde zich kranig, maar moest het onderspit delven tegen de fysiek sterke koploper Zeeburgia O13.

Onder-19 maakt tegenstander moedeloos

Go Ahead Eagles Onder-19 meldde zich vandaag in de subtop van de Tweede Divisie A door een 4-2 zege op Koninklijke HFC O19. “Een terechte zege en een goede wedstrijd van onze kant”, constateerde O19-trainer Erik Zandstra. “We waren het hele duel de betere ploeg, maakten het spel en domineerden de wedstrijd. Dit resulteerde al vroeg in een 2-0 voorsprong.” Door een betwistbare vrije trap, die overigens fantastisch in de kruising werd geschoten, maakten de Haarlemmers de aansluitingstreffer. “Maar we bleven vervolgens goed vanuit de organisatie spelen”, vond Zandstra. “Helaas kregen we wel nóg een goal tegen, waardoor het 2-2 werd. Dat was geen terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld.”

Tekst gaat verder onder foto.


Vlak voor rust kwam het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles opnieuw op voorsprong: 3-2. Zandstra: “Daardoor gingen we halverwege het duel met een goed gevoel de kleedkamer in. Tijdens de rust heb ik de jongens aangegeven dat het jammer was dat we twee goals simpel tegen hadden gekregen, want we hadden de wedstrijd onder controle. We vochten ons in de tweede helft terug in de wedstrijd en nadat de 4-2 viel, zijn we niet meer in de problemen geweest. Ik heb vandaag strijd en passie gezien en we hebben onze tegenstander uiteindelijk moedeloos gemaakt.”

Onder-17 als team naar ruime zege

Door een overtuigende 4-0 overwinning op Hollandia O17 blijft Go Ahead Eagles Onder-17 koploper in de Tweede Divisie A met negen punten uit drie wedstrijden. “We hebben vandaag heel gedisciplineerd en heel goed gespeeld”, zei een trotse O17-trainer Uǧur Yildirim. “Hoogstens wat schoonheidsfoutjes, maar dat heb je altijd. We willen altijd aanvallend spelen en dat hebben we ook gedaan. Verder wisten we onze spits goed te bereiken vandaag.”

Tekst gaat verder onder foto.


Pas tegen het einde van de wedstrijd, met de 4-0 voorsprong al op het scorebord, constateerde Yildirim wat kleine slordigheidjes bij zijn team. “Anders had de score misschien nog wel hoger uit kunnen vallen. Maar we hebben achterin de nul gehouden en zelf vier keer gescoord. De organisatie in het veld, de ‘koppies’ van de jongens, de onderlinge coaching; het zag er allemaal goed uit vandaag. We hebben echt als een team gevoetbald.”

Onder-15 blijft lijstaanvoerder

Net als Go Ahead Eagles Onder-17 mag ook Go Ahead Eagles Onder-15 zich een trotse koploper noemen. Na de 2-0 zege van vandaag op Almere City FC O15 voeren de mannen van Tristan Berghuis nog altijd de ranglijst van de Eerste Divisie-laag aan met 13 punten uit vijf wedstrijden. Wel had de O15-trainer een gelijk opgaande wedstrijd gezien tegen de Flevolandse hekkensluiter. “Almere staat weliswaar onderaan, maar dat is niet de plek waar ze gaan eindigen, want ze hebben gewoon een aardig team. Wij hadden iets meer balbezit, maar zij kregen de betere kansen. Dat kwam onder meer doordat we bij balverlies niet snel genoeg druk op de bal zetten, waardoor hun snelle, sterke aanvallers vaak één-op-één met onze verdedigers kwamen te staan. Zij schoten de bal er echter niet in, terwijl wij dit wel deden.”

Tekst gaat verder onder foto.


Kort voor rust mocht Ibrahima Kouyate aanleggen voor een strafschop, die hij – in twee instanties – benutte: 1-0. Berghuis: “Na rust heb ik een fase gezien waarin we goed speelden en het spel beter verplaatsten. We kwamen op een 2-0 voorsprong, waarna Almere City in de laatste twintig minuten de druk opvoerde. Doordat we de bal niet gemakkelijk in de ploeg hielden, konden we ons hier niet onderuit voetballen. Maar we hebben wel gestreden om geen tegengoal te krijgen. Dat is ons gelukt, waardoor we Almere niet terug in de wedstrijd hebben laten komen.”

Onder-13 verliest van fysiek sterke koploper

In de Eerste Divisie-hoog verloor Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag op sportpark De Muggert in Wesepe met 0-2 van de nog foutloze en fysiek sterke koploper Zeeburgia O13. Een uitgebreid sfeer- en wedstrijdverslag van dit duel is hier te lezen.

Wedstrijdkarakteristieken

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles – Koninklijke HFC O19 4-2 (3-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mario Francismouth (2), Don Gambier, Olaf Kok

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O17 – Hollandia O17 4-0 (2-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jordy Halfwerk (2), Milan Berenschot, Gijs Hovius

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles O15 – Almere City FC O15 2-0 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jorn Hekkert, Ibrahima Kouyate

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O13 – Zeeburgia O13 0-2 (0-1)

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.

Geen reacties meer mogelijk.