Einde bekeravontuur Eaglesjeugd

Jammer maar helaas. Alle jeugdefltallen van Go Ahead Eagles zijn uitgeschakeld in het bekertoernooi. Beuningse Boys A1, Avanti Wilskracht B1 en SML C1 bleken in de kwartfinales te machtige hordes.

A1

Go Ahead Eagles A1 verloor de uitwedstrijd tegen Beuningse Boys met 3-2. “De tegenstander kwam drie keer voor onze goal en scoorde drie keer”, onderstreepte trainer HarryDecheiver de efficiëntie van Beuningse Boys. “Wij misten op onze beurt te veel kansen.” Al na zeven seconden kwam de Deventer ploeg op achterstand, waarna Beuningse Boys zich massaal terugtrok. Een handbalverdediging noemde Decheiver het, waartegen het lastig voetballen was. “Toch creëerden wij voldoende kansen.” Na de gelijkmaker kreeg Go Ahead Eagles direct de 2-1 om de oren. “In de tweede helft maakten zij uit een counter 3-1.” Vijf minuten voor tijd werd het 3-2, maar meer zat er niet in voor de Deventer ploeg. Decheiver:Ik baal erg van deze uitschakeling. Ik vind verliezen sowieso vervelend.” Lichtpuntje was het optreden van de B-junioren Yannick der Vries en Domenico Adam. Zij mochten meedoen met de equipe van Decheiver en deden het volgens de trainer ‘heel aardig’. Linksbuiten Der Vries bekroonde zijn optreden met een doelpunt.

B1 (foto)

De B1 vocht zich op Sportpark De Zandweerd knap terug na een 0-2 achterstand, maar moest na strafschoppen toch buigen voor Avanti Wilskracht. “Geflatteerd”, oordeelde trainer Kick Maatman. “Zeker op basis van de tweede helft.” Na een goede openingsfase van Go Ahead Eagles kwam Avanti W. na een prachtig afstandschot op voorsprong. Door een dekkingsfoutin de Deventer defensie werd het nog voor rust 0-2. Maatman: “Heel slordig van ons.” De thuisploeg kwam ijzersterk uit de kleedkamer en was in de tweede helft veertig minuten lang heer en meester“Wij kregen een kans of zes, zeven, maar benutten er maar twee. En dat is één te weinig”, klonk het broodnuchter uit de mond van Maatman. “Maar over de tweede helft ben ik heel tevreden.” Hoewel doelman Tim Rorije in de strafschoppenreeks een inzet van de Enschedeërs keerde, werden twee gemiste penalty’s de Deventer ploeg fataal. “Jammer”, vond Maatman, “want elke prijs is er één. En deze wedstrijd moesten we gewoon winnen.” De benutte Deventer strafschoppen kwamen op naam van Sjors van den Hoogen, Ricardo Overman en Desney Bruinink.

C1

Ook voor Go Ahead Eagles C1 is het bekersprookje over en uitMet de dappere veldspeler Gijs Hoogeslag op doel – de keepers Wessel Berenschot en Mike van Zwolle zijn respectievelijk geschorst en herstellende van een operatie – ging de ploeg op de Zandweerd met 3-2 onderuit tegen SML.Voor trainer Jochem de Weerdt was het simpel: “Wij hadden na de eerste helft met 3-0 voor moeten staan. We hebben goed van onze eigen goal af gevoetbald om Gijs uit de wind te houden.” De thuisploeg zag in de beginfase een ogenschijnlijk zuiver doelpunt afgekeurd worden. Toch kwam zij via Brian Karman op voorsprong. Na rust kwam Go Ahead Eagles opnieuw op voorsprong, deze keer door een treffer van Lima Perrels (2-1)“Maar in de tweede helft kwamen wij niet in de buurt van ons niveau voor rust”, vond De Weerdt. “We gingen te veel mee in het fysieke spel van SML, terwijl wij in de eerste helft goed druk zetten op de bal zetten, prima aanvallenproduceerden en de breedtes benutten. Als je ziet hoe Gijs zijn best deed op goal; zo’n jongen gun je meer.”

Karakteristieken:

Beuningse Boys A1 – Go Ahead Eagles A1 3-2 (2-1). Doelpunten GAE: Givan Werkhoven, Yannick der Vries.

Go Ahead Eagles B1 – Avanti Wilskracht B1 2-2 (0-2) (Avanti W. wint na strafschoppen). Doelpunten GAE: Sjors van den Hoogen, Ricardo Overman.

Go Ahead Eagles C1 – SML C1 2-3 (1-1). Doelpunten GAE:Brian Karman, Lima Perrels.