Ha Edwin, dat was een feest afgelopen zondag, pure reclame voor onze club…

“Ja en ook meteen opgepikt door de regionale en landelijke media. Hartstikke mooi. Ik vond het een waanzinnige prestatie, voor het eerst in twintig jaar hebben we deze derby weten te winnen.

Ongelooflijk knap hoe de technische staf na de deceptie tegen PSV zo snel de koppies weer leeg heeft weten te maken en de focus op Twente heeft gekregen. Voor staf en spelers: meer dan lof. Eens te meer een bewijs dat rustig blijven en trouw zijn aan je speelwijze en visie loont. We zijn er nog steeds nog lang niet, maar dit geeft wel vertrouwen naar de laatste zeven wedstrijden.”

Om te beginnen: weer een derby, tegen en in Zwolle…

“Ja, prachtig toch? Laten we hopen dat we met de fanatieke steun van de schare fans die meereist weer voor een stunt kunnen zorgen. Dat zou absoluut top zijn.”

Over de sfeer gesproken, die zat er zondag wel in.

“Ja, geweldig. Mede dankzij het Sfeerteam ADHD (Active DieHards Deventer) dat tien jaar bestaat en vrijdag al een mooi feest had. Zondag pakte het team uit met vuurwerk en een schitterend doek, waar toch ook weer een onvoorstelbare hoeveelheid uren aan vrijwilligerswerk in is gaan zitten. En tijdens de wedstrijd ging het hele stadion op een gegeven moment helemaal los, mooi man. Dat geeft de spelers echt vleugels en zorgde er zondag voor dat ze op het tandvlees de overwinning uit het vuur wisten te slepen.”

Hoe staat het met de plannen voor de verbouwing van het stadion?

“Er wordt achter de schermen al maandenlang keihard gewerkt om te kijken hoe we samen met de gemeente tot een constructie kunnen komen die de toets der kritiek kan doorstaan, dat wil zeggen: niet in strijd is met de geldende wet- en regelgeving. Daarbij is het natuurlijk ook een voorwaarde dat een eventuele verbouwing qua exploitatie haalbaar en verantwoord is. Zoals vele keren eerder aangegeven zullen wij geen onverantwoorde risico’s nemen. Het streven is dat eind mei een beslissing vanuit de gemeente komt, waarbij duidelijk gaat worden of en, zo ja, op welke wijze wij de langverwachte verbouwing gestalte kunnen gaan geven. Er zijn een paar scenario’s. We gaan in ieder geval wel uit van een gefaseerde verbouwing.”