Edwin, wat een week hebben we achter de rug… Dit was echt 24/7?

“Nou, dat is wel echt heel mooi teamwork geweest. Feitelijk hebben we met een team van vijf man 72 uur onafgebroken gewerkt aan het binnenhalen van een opvolger van Eloy Room, vanaf het moment dat bij ons het bericht kwam dat Vitesse hem terughaalde.

Dat was voor ons toch een onheilstijding. Fantastisch om te zien dat we door onmiddellijk actie te ondernemen uiteindelijk erin zijn geslaagd Stephan Andersen te halen. Ontzettend blij mee. Wie had kunnen denken dat de nummer 1 van een FIFA Top 25-land bij ons in het doel zou komen te staan, de onbetwiste nummer één ook van een ploeg uit de Primera Divison, een keeper die onlangs nog onder de lat stond tegen Real Madrid?”

Het ging niet van hatsekidee, een belletje en klaar, hè?

“Nou ja, dat was bizar eigenlijk. De overschrijving leverde geweldige problemen op door een haperend computersysteem van de FIFA, waardoor er ook een hachelijke situatie ontstond met de overschrijving van die andere versterking. Thomas Azevedo. We zijn vierenhalf uur bezig geweest die transfer door het systeem heen te trekken en welgeteld achttien seconden voor deadline is dat gelukt. Dat voelde even als een soort wonder. En toen kwam dus weer het probleem dat de Spaanse bond Andersen niet vrij gaf, waardoor hij zondag niet kon spelen en voor woensdag tegen RKC onzeker werd. Maar weer dankzij het teamwork en Marcel Wenting, die zelfs in Spanje zelf via contacten de Spaanse bond in beweging heeft gezet de speler vrij te krijgen, kan Andersen woensdag toch zijn debuut maken. Waardoor we in de winterstop dus drie man aan de selectie hebben toe kunnen voegen, omdat we van AZ ook al Ridgeciano Haps hadden gehuurd. Met Haps voor Schroyen, Andersen voor Room en Azevedo als versterking op de flanken zijn we er geweldig uitgekomen, uiteindelijk.”

Er is ondertussen de nodige onvrede bij de supporters over de combiregelingen voor uitduels. Wat moet en kan de club daarmee?

“Daar duiken we in. Het is een gegeven dat wij door veel clubs worden beschouwd als een club met een achterban die een zeker risico met zich meebrengt. Wij als Go Ahead Eagles maken ons echter serieus hard voor vrij vervoer, alleen: de lokale driehoek van de thuisspelende club moet daar dan wel in mee willen. In het geval-FC Groningen is het wel onbegrijpelijk dat aan de ene kant er ons een buscombi wordt opgelegd en aan de andere kant er gewoon een vrije verkoop is. Ik zal hier deze week persoonlijk contact over opnemen met FC Groningen en de KNVB. Ik begrijp het onbegrip van onze supporters, zeker als het om deze wedstrijd gaat.”

Eerst twee keer thuis met, denk ik, een goed gevoel na NEC?

“Daar hebben we meer dan verdiend een punt weggesleept. Je ziet dat het team in de loop van het seizoen volwassener is geworden. Na de 1-0 zakte het niet in, maar werd gepassioneerd gespeeld en gezocht naar de gelijkmaker. Als dat zich de komende twee wedstrijden voortzet heb ik er vertrouwen in dat het punten oplevert. Wat dat betreft is het verwachtingspatroon misschien wel te hoog opgeschroefd, we blijven de club met de laagste begroting die het verhoudingsgewijs uitstekend blijft doen. Enig realisme is op zijn plaats en ik vind juist dit hét moment het team zo geweldig te blijven steunen zoals onze supporters zo goed kunnen.”