Hoi Edwin, hoe ging het gesprek vorige week met een delegatie van de supporters?
“Dat was zeer constructief. Het thema combiregelingen lag op tafel; hoe kunnen we die reizen naar uitwedstrijden nu zo prettig mogelijk laten verlopen? Naast de constatering dat de communicatie vanuit de club in bepaalde situaties beter kan en moet, kwamen er twee concrete vervolgstappen uit.”

Vertel!
“Eén: we overwegen met een puntensysteem te gaan werken, zodat supporters die vaker naar uitduels gaan voorrang kunnen krijgen als er schaarste van kaarten is. Jammer dat dit systeem niet nu al niet is ingevoerd, want de buscombi voor PEC Zwolle-uit was wel extreem snel uitverkocht. Ik heb begrepen dat als gevolg hiervan een aantal frequent meereizende supporters nu buiten de boot valt, dat is heel vervelend en geeft een gevoel van onrecht. Overigens is het wel de eerste keer dit seizoen dat de vraag groter is dan het aanbod, maakt het maakt niet minder zuur voor de betrokkenen. En twee: vanuit de supporters kwam het gevoel naar voren dat er geen sprake is van een gelijke behandeling door de lokale driehoek van de ontvangende club. Ze kwamen met voorbeelden van andere clubs, waar bezoeken op zijn zachtst gezegd niet zo vlekkeloos waren verlopen en vervolgens kregen de supporters van die clubs toch weer zonder problemen een autocombi of zelfs vrij vervoer bij de daaropvolgende uitwedstrijden. Bij ons zijn er het hele seizoen nog geen ernstige incidenten geweest bij reizen naar uitduels en desondanks worden we vrijwel continu geconfronteerd met die buscombi-regeling. Om ons verhaal goed te kunnen onderbouwen met feiten en argumenten gaan de supporters ons daarbij helpen met voorbeelden en voorzien van nuttige input. Vanuit de club hebben we ook gezegd: schuif gerust eens aan bij een vooroverleg, dan kun je eens zien hoe dat gaat.”
Vorige week was de eerste instuifdag voor de jeugdopleiding. Hoe ging dat?
“Er waren vijftig jongens en morgen wordt dat aantal nog eens ver overtroffen. Henk ten Cate en John Oude Wesselink meldden me dat ze aangenaam verrast waren door het hoge niveau. Er gaan zeker jongens door naar de tweede ronde, waar ook de talenten komen die we zelf hebben gescout. Kortom: dat gaat allemaal voortvarend.”
Ondertussen gaat het vlaggenschip de cruciale weken in…
“Nou, voor ons is iedere wedstrijd dit seizoen heel belangrijk. Het is wel zo dat we nu vier wedstrijden krijgen die bijzonder zijn. Drie tegenstanders uit de top 5 en de derby tegen PEC. Maar we spelen wel eerst twee keer thuis en met de steun van ons fanatieke club moeten we toch eens kijken of we voor een verrassing kunnen zorgen. Zodat we weer wat afstand nemen van de onderste plekken. Voetballend zijn we al weken niet de mindere van onze tegenstanders, nu hoop ik dat we de punten ook maar eens pakken.”