Hoi Edwin, heerlijk, we mogen zaterdag weer naar de Adelaarshorst. De bal gaat rollen!

“De eerste training van het seizoen, om 11.00 uur. In eigen stadion, uniek. We komen daarmee tegemoet aan de wens van veel supporters en hopelijk is het de aftrap van een rijke traditie. Als je ziet hoe dat bij Feyenoord ieder jaar gaat: geweldig.

Ik verwacht en hoop dat het zaterdag in de Adelaarshorst ook lekker druk zal zijn. Mooi is dan natuurlijk ook dat we niet alleen de nieuwe spelers voor het eerst in actie zien, maar ook dat er een prachtig nieuw tenue zal worden gepresenteerd. Dat is echt te gek.”

Op het spelersfront zetten we fikse stappen, met nu weer de komst van Giliano Wijnaldum, wederom een jong, ambitieus talent…

“Daar zijn we heel blij mee. Giliano voldoet volledig aan ons profiel en ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al de nodige ervaring in de eredivisie. Echt een kwaliteitsimpuls voor onze verdediging. We zijn nog niet klaar, iedereen weet dat er op bepaalde posities nog mensen bij moeten komen, wie weet verrassen we heel snel al weer.”

De eerste echte zege is inmiddels geboekt, in de Lindeboom van Schalkhaar heeft de Gemeenteraad ingestemd met de lening voor de vernieuwbouw van het stadion…

“Een historisch moment voor de club. Nu kunnen we definitief beginnen, al gaan we in de praktijk in volle vaart door met waarmee we al begonnen waren: voorbereidingen treffen voor de bouw komende zomer. Al rekenden we op een positief besluit, Hans de Vroome, Arnold Struik en ik hadden immers de afgelopen maanden alle politieke fracties al bezocht om toelichting en helderheid te verschaffen, was het toch spannend. Goed dat er zoveel supporters bij waren en ik wil nogmaals benadrukken dat er een geweldige prestatie is geleverd door vele mensen, waarbij ik speciaal Hans de Vroome, Arnold Struik, Bert Doornebos, Henri Pelleboer en Freek Stein wil noemen. Die laatste twee waren echte steunpilaren binnen het gemeentehuis en zonder het Masterplan waar Bert zich zo sterk voor heeft gemaakt, waren we nooit zo ver gekomen. Ja, en ondertussen blijft de beleving van de club geweldig. Nu al weer alle seizoenkaarten verkocht…dat is fantastisch.”