Edwin, dat was een week met twee gezichten, hoe heb jij dat ervaren?

“Precies zo. De bekerwedstrijd was geweldig, het is natuurlijk een unicum om van Feyenoord te winnen. Als je dan met 2-0 wint, hoop je dat je nog een keer kunt verrassen, maar we moeten realistisch zijn: op zaterdag kwam er een heel ander Feyenoord het veld op. Minder frivool en veel steviger. Tegen zo’n …sterk en goed Feyenoord hadden we het gewoon heel moeilijk. Niet zo gek, maar de pijn zat hem niet alleen in de nederlaag.”

Nee, er zaten helaas wat duistere kanten aan de zaterdag. Om te beginnen: er zouden racistische spreekkoren richting Kazim-Richards zijn geweest. Klopt dat nu?

“We hebben als club bewust even gewacht met reageren omdat we eerst, samen met alle betrokken partijen, intern onderzoek wilden doen. Dat heeft niks opgeleverd, in die zin dat er op geluidsopnamen niets is te horen. Desondanks lopen we er absoluut niet voor weg, we nemen het zeer serieus en keuren te allen tijde racisme ten strengste af. Mocht er uit nader onderzoek blijken dat er tóch iets aan de hand is geweest, dan zullen we ook zeker maatregelen nemen voor zover wij degenen die zich hier schuldig aan gemaakt hebben natuurlijk kunnen traceren. Voor Go Ahead Eagles en haar achterban is iedereen gelijk, het valt op geen enkele wijze te tolereren als er discriminerende geluiden zouden worden gemaakt. Dat blijkt ook wel uit de reacties die onze eigen fans op de verscheidene social media hebben geplaatst.”

Zoals het ook niet te tolereren is dat er vaders, moeders en kinderen bang moeten zijn voor op hol geslagen supporters, dat is toch echt van de gekke?

“Ouders en kinderen moeten in een veilige omgeving met plezier naar het voetbal kunnen, daar onbezorgd van genieten. Dat is in de Adelaarshorst gelukkig ook al geruime tijd het geval. Helaas deed zich afgelopen zaterdag toch een incident voor. Even een reconstructie hiervan: de ellende begon toen een Feyenoord-supporter uitbundig juichte na de 0-2, waarbij hij richting de B-Side provocerende armgebaren maakte. Ongelooflijk irritant natuurlijk, maar dan nog is het totaal niet goed te praten dat een kleine groep zo reageert en hierbij ook nog eens met name eigen supporters de stuipen op het lijf jaagt. Het mag niet zo zijn dat een kleine groep het verpest voor alle anderen, waarbij het overigens wel positief was dat de overgrote meerderheid van onze eigen fanatieke aanhang middels fluitconcerten en spreekkoren duidelijk afstand nam van dat nare gedrag. We hebben die provocerende man trouwens wel in kaart, hij komt nota bene uit het verzorgingsgebied van onze club en is via een eigen Go Ahead Eagles supporter het stadion in gekomen…..”

Na de 2-0 zege was er euforie, na de 4-0 nederlaag weer veel kritiek. Desondanks gaan we met veel mensen én vertrouwen naar Utrecht zaterdag?

“Ja, zo zie je wat een autocombi kan doen, er gaan maar liefst 650 supporters mee om het team te steunen. Om dit verhaal rond te maken: het is echt een unicum als je van een topclub als Feyenoord wint en dat ook nog eens met drie à vier langdurig geblesseerden in de selectie. Die zijn gelukkig allemaal op de weg terug, dus hopelijk hebben we over een paar weken eindelijk een compleet fitte spelersgroep. Naar de overtuiging van de technische staf hebben we voldoende kwaliteit in de selectie, maar we zullen wel gewoon kei- en keihard moeten blijven werken om samen de punten binnen te halen, hopelijk te beginnen met FC Utrecht-uit.”