Elf goals voor en nul doelpunten tegen voor Go Ahead Eagles Onder-19 en Onder-17, die vandaag op sportpark Zuiderlaan in Twello een thuiswedstrijd speelden. Voor Onder-15 en Onder-13 waren er respectievelijk een uitzege in Almere en een uitnederlaag in Amsterdam.

Glory Day voor Onder-19

Door een 7-0 overwinning op DVS ’33 O19 steeg Go Ahead Eagles Onder-19 in de Tweede Divisie A naar de derde plaats op de ranglijst. Een uitgebreid sfeerverslag van deze wedstrijd is hier te lezen.

Onder-17 verstevigt koppositie

Door een 4-0 overwinning op AFC ’34 O17 heeft Go Ahead Eagles Onder-17 de koppositie in de Tweede Divisie A verstevigd. “We hebben vandaag bij vlagen uitstekend positiespel laten zien”, vond O17-trainer Uǧur Yildirim. “Ik heb als trainer genoten langs de kant. Al begonnen we de eerste minuten nog wel slap aan de wedstrijd. In die fase gaven we één grote kans weg, maar die pakte onze doelman Rens Boer goed. Ook wij kregen een aantal goede mogelijkheden, maar de bal ging er niet in.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Vervolgens ging het echter draaien bij Go Ahead Eagles Onder-17. “We waren heer en meester op het veld”, zag Yildirim, die in de rust met zijn team een 1-0 voorsprong koesterde. “Al met al ben ik heel content over de wedstrijd. Vandaag was een belangrijke overwinning voor ons. Ondanks dat we aanvallend spelen, staat het achterin goed en hebben we van alle ploegen de minste tegengoals geïncasseerd. Verder hebben we verschillende jongens die kunnen scoren.”

Onder-15 blijft hongerig

Ondanks het feit dat Go Ahead Eagles Onder-15 het kampioenschap van de Eerste Divisie-laag al in de wacht heeft gesleept, blijft het team van trainer Tristan Berghuis gewoon winnen. Vandaag was Almere City FC O15 in Flevoland het slachtoffer van de dadendrang van Onder-15: 2-3. “Een wedstrijd tussen twee teams die graag wilden voetballen”, omschreef Berghuis het duel. “De eerste helft ging redelijk gelijk op, al had Almere City wel de betere kansen. Verder vond ik ons voor rust aan de bal niet heel sterk.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Dat veranderde na de theepauze. “De eerste 25 minuten van de tweede helft kwamen we heel goed voor de dag”, zag Berghuis. “We scoorden twee keer en hadden de wedstrijd onder controle. Kort na de tegentreffer van Almere City wisten we de 1-3 te maken.” Toch werd het in de laatste tien minuten nog spannend voor Onder-15. Berghuis: “Almere kwam terug tot 2-3 en schoot daarna ook nog een keer op de lat. Zo zie je maar dat je een marge van twee doelpunten toch nog bijna weg kunt geven in de slotfase. Desondanks blijft het knap van onze jongens dat ze met 2-3 winnen bij een goede tegenstander als Almere City.”

Koploper te sterk voor Onder-13

In Amsterdam verloor Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag met 4-1 van Zeeburgia O13, een van de koplopers in de Eerste Divisie-hoog. “We wisten vooraf al dat het lastig zou worden tegen Zeeburgia”, zei O13-trainer Jip Ellenbroek. “We wilden daarom compact spelen op eigen helft en dat voerden onze jongens ook goed uit. Zeeburgia is in het overgrote deel van de eerste helft niet gevaarlijk geweest.” Door een klutsgoal kwamen de Amsterdammers echter kort voor rust toch op voorsprong: 1-0. “Jammer, want eigenlijk klopte het allemaal precies bij ons”, vond Ellenbroek. “Alleen aan de bal waren we slordig, maar dat liep in de tweede helft beter.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

Na de 2-0 van Zeeburgia kwam Go Ahead Eagles Onder-13 via een benutte strafschop van Jesse Wijnstok terug tot 2-1. Ellenbroek: “Vervolgens speelde de wedstrijd zich zo’n tien minuten voornamelijk op de helft van Zeeburgia af. We waren gevaarlijk via corners en er werd nog een bal vlak voor de doellijn weggehaald. Helaas profiteerde Zeeburgia nog twee keer van de ruimte die er achter onze verdediging lag, maar ik was vandaag tevreden over de manier waarop we speelden.”


Wedstrijdkarakteristieken

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O19 – DVS ’33 O19 7-0 (3-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mike Cyubahiro (3), Don Gambier, Kevin Greeven, Olaf Kok, Iede Schokker

Tweede Divisie A:
Go Ahead Eagles O17 – AFC 34 O17 4-0 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Gijs Hovius (2), Bruno van den Dungen, Robbin Weijenberg

Eerste Divisie-laag:
Almere City FC O15 – Go Ahead Eagles O15 2-3 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Leon Opdam, Brian Goudbeek, Ibrahima Kouyate

Eerste Divisie-hoog:
Zeeburgia O13 – Go Ahead Eagles O13 4-1 (1-0)
Doelpunt Go Ahead Eagles: Jesse Wijnstok

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.

Geen reacties meer mogelijk.