Feest vandaag voor alle jeugdspelers van Go Ahead Eagles, want iedereen ging met drie punten naar huis. Van Olaf Kok van Onder-19 tot aan Caio Ferreira Pires van Onder-13; alle jeugdspelers droegen vandaag bij aan een succesvolle en onvergetelijke dag voor de Eagles-jeugd. En oh ja, voor wie het ontgaan is: aan de vier overwinningen werden ook nog eens een periodetitel (Onder-17) en een kampioenschap (Onder-15) als mooie bijkomstigheid toegevoegd.

Goede tweede helft voor Onder-19

Vier overwinningen dus vandaag voor de jeugdploegen van Go Ahead Eagles. Traditioneel beginnen we met het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles, de Onder-19, dat vandaag als laatste in actie kwam en geen misstap beging op bezoek bij DEM O19 uit Beverwijk. Go Ahead Eagles Onder-19, dat vandaag gecoacht werd door Eric Whittie, won het duel met 1-3.

Na rust maakte Onder-19 het verschil in Beverwijk. “Het was een pitigge wedstrijd”, aldus Whittie. “We kwamen op voorsprong, maar moesten toch de 1-1 incasseren. In de rust hebben we elkaar goed toegesproken, want de eerste helft was niet best. Na rust hebben we het beter gedaan. Die jongens hebben hun kop er goed bijgehouden en in de tweede helft hebben we het goed aangepakt”, vervolgt Whittie. “Het was een terechte overwinning. Zeker op basis van de tweede helft”, besluit hij.

Tekst gaat verder onder foto.

Periodetitel voor Onder-17

Al vroeg deze ochtend stapten de spelers van Go Ahead Eagles Onder-17 in de auto om af te reizen naar Friesland. Naar Drachten om precies te zijn om het daar op te nemen tegen Drachtster Boys O17. Het werd een wedstrijd zonder al teveel problemen voor het team van coach Uǧur Yildirim: 0-4 winst. “Buiten de eerste twintig minuten hebben we helemaal niets te vrezen gehad”, vertelt de trainer. “Na ons tweede doelpunt hebben we niets meer weggegeven. Zij hebben geen kans meer gehad.”

De 37-jarige Apeldoorner baalt wel dat Go Ahead Eagles Onder-17 uiteindelijk slechts vier keer het net wist te vinden. “Dat was, zoals wel vaker dit seizoen, het enige minpuntje. We hadden meer doelpunten moeten maken. De trainer van Drachtster Boys zei ook dat we met 0-8 hadden moeten winnen. We missen veel kansen; een structureel probleem.”

Een kleine glimlach kan Yildirim daarentegen niet onderdrukken: “Een goede dag voor Go Ahead Eagles; alle teams winnen en Onder-15 is ook nog eens kampioen.” Later op de middag werd ook nog eens bekend dat concurrent Zeeburgia O17 met 0-5 verloor van AFC 34 O17 en daardoor gaat de eerste periodetitel in de Tweede Divisie A naar Go Ahead Eagles Onder-17!

Tekst gaat verder onder foto.

Kampioenschap voor Onder-15

Het ‘Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen’ werd vandaag luidkeels gezongen door spelers én staf van Go Ahead Eagles Onder-15, dat vandaag kampioen werd in de Eerste Divisie-laag. Lees hier een reactie van Onder-15-trainer Tristan Berghuis, die uitgebreid terugblikt op de kampioenswedstrijd tegen Quick Boys en op de ontwikkeling van zijn ploeg de afgelopen maanden.

Onder-13 ‘on fire’ tijdens eerste bedrijf

Go Ahead Eagles Onder-13 boekte vandaag de tweede overwinning op rij: Spartaan ’20 O13 werd met 4-0 verslagen. Alle vier de doelpunten, waarvan er drie op naam kwamen van Jesse Wijnstok, vielen in de eerste helft. Het was voor Go Ahead Eagles Onder-13 de tweede overwinning op rij in de Eerste Divisie-hoog en daarmee zet Onder-13 de weg omhoog in. “We zijn goed bezig”, vertelt trainer Jip Ellenbroek enthousiast. “Het is heerlijk om met deze groep jongens te werken.” De trainer vindt dat Onder-13 tegen Spartaan ’20 de beste eerste helft tot nu toe speelde. “Onze eerste helft was echt héél goed. We hadden veel druk op de bal, de tegenstander had totaal geen tijd om keuzes te maken, en dat wil ik graag zien als trainer”, aldus Ellenbroek. “Dit was de beste eerste helft van dit team. Het was vanaf de zijlijn echt genieten.”

Tekst gaat verder onder foto.


Het was vandaag ook feest bij Go Ahead Eagles Onder-13, dat tegen Spartaan ’20 de tweede zege op rij boekte. (Foto: Carlo Bruil)

Na de theepauze speelde Go Ahead Eagles Onder-13 iets minder, logisch volgens Ellenbroek. “In het voetbal speel je nooit twee dezelfde helften. Zeker niet twee keer zo’n helft als wij deden in de eerste helft, dat heb ik in de rust aangegeven en dat bleek ook wel in de tweede helft. We hadden minder druk op de bal, en kozen ervoor om wat compacter te spelen en de ruimtes dicht te houden. Uiteindelijk hebben we geen kans meer weggeven.” Daardoor was de tweede driepunter op rij een feit voor Go Ahead Eagles Onder-13. “Dat zegt mij niet zoveel”, vertelt Ellenbroek. “Natuurlijk is het leuk om te winnen, maar nog belangrijker is de ontwikkeling van die jongens. Momenteel komt alles samen: we ontwikkelen ons én winnen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Tweede Divisie A:
DEM O19 – Go Ahead Eagles O19 1-3 (1-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mike Cyubahiro, Mario Francismouth, Olaf Kok

Tweede Divisie A:
Drachtster Boys O17 – Go Ahead Eagles O17 0-4 (0-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Gijs Hovius (3), Milan Berenschot

Eerste Divisie-laag:
Go Ahead Eagles O15 – Quick Boys O15 3-2 (1-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Ibrahima Kouyate (2), Lucas Hulsbergen

Eerste Divisie-hoog:
Go Ahead Eagles O13 – Spartaan ’20 O13 4-0 (4-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Jesse Wijnstok (3), Bram Swienink

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.