Enerverend duel tegen Excelsior eindigt in 2-2

Met het 2-2 gelijkspel tegen Excelsior behaalde Go Ahead Eagles vanavond een verdiend punt. In een enerverend duel maakte Elmo Lieftink de openingstreffer. Na twee goals van invaller Ahmad Mendes Moreira namens Excelsior scoorde invaller Alexander Bannink vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker.

In een zeer levendige eerste helft golfde het spel razendsnel op en neer. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval en de beide doelmannen hadden het druk. In totaal waren er in de eerste 45 minuten een kleine twintig mogelijkheden, eerlijk verdeeld over beide ploegen.

Tekst gaat verder onder foto

(Foto: Erik Pasman)

Na twintig minuten was het Elmo Lieftink die de score opende voor Go Ahead Eagles. Hij veroverde bal op eigen helft en stuurde Martijn Berden weg. Na een snelle rush trok de linkeraanvaller de bal vanaf de achterlijn naar de strafschopstip, waar Lieftink inmiddels ook was gearriveerd en verwoestend uithaalde. Excelsior-doelman Alessandro Damen was kansloos: 1-0. Vlak voor rust kregen de Rotterdamse gasten de grootste kans. Een gevaarlijk schot van Rai Vloet kon ternauwernood met de voet worden gestopt door doelman Hobie Verhulst.

De tweede helft begon Excelsior met Ahmad Mendes Moreira als nieuwe linksbuiten. Een goede zet van trainer Ricardo Moniz, want Mendes Moreira maakte al na anderhalve minuut de gelijkmaker. Verhulst zat er nog met de voet aan, maar dat mocht niet baten. En tien minuten later maakte Mendes Moreira zelfs de 1-2.

Na de tegentreffers trok Go Ahead Eagles langzamerhand het initiatief weer naar zich toe. Antoine Rabillard, Sam Beukema en Jenthe Mertens hadden kansen om de verdiende gelijkmaker te maken. Net als in de eerste helft waren de Rotterdammers ook enkele keren gevaarlijk. Vlak voor tijd veroverde Maarten Pouwels de bal op eigen helft en in de snelle uitbraak kreeg invaller Alexander Bannink de bal pardoes voor de voeten: 2-2 in de 89e minuut.

Go Ahead Eagles – Excelsior 2-2 (1-0)
19. Elmo Lieftink 1-0
47. Ahmad Mendes Moreira 1-1
57. Ahmad Mendes Moreira 1-2
89. Alexander Bannink 2-2

Scheidsrechter: De heer Kuipers
Gele kaarten: Nicolas Abdat (Go Ahead Eagles), Robin van der Meer (Excelsior)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Gino Bosz (74. Adrian Edqvist), Sam Beukema, Nicolas Abdat; Maël Corboz, Richard van der Venne (84. Maarten Pouwels), Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard (74. Alexander Bannink), Martijn Berden.

Excelsior: Alessandro Damen; Siebe Horemans, Sander Fischer, Hervé Matthys, Robin van der Meer; Jeffry Fortes, Rai Vloet, Luigi Bruins; Thomas Verhaar (66. Dogucan Haspolat), Elías Már Ómarsson (46. Ahmad Mendes Moreira), Joël Zwarts (85. Arsenio Valpoort).