Eredivisieseizoen eindigt met 3-1 nederlaag in Abe Lenstra Stadion

Go Ahead Eagles heeft Eredivisieseizoen 2021/2022 vandaag afgesloten met een nederlaag bij sc Heerenveen. Twee doelpunten van Sydney van Hooijdonk en een treffer van Anthony Musaba zorgden voor een 3-0 voorsprong voor de Friezen. De eretreffer van Go Ahead Eagles werd in de voorlaatste speelminuut gemaakt door Jacob Mulenga.

Zowel sc Heerenveen als Go Ahead Eagles waren in deze laatste speelronde nog in de race om het vierde Europese play-offs-ticket. In Friesland keerde verdediger Joris Kramer terug in het basiselftal van Go Ahead Eagles. Hij was de vervanger van de tegen Feyenoord geblesseerd geraakte Gerrit Nauber. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Amin Sarr werd weggestuurd maar vond Andries Noppert op zijn weg. Met een ‘uitschuifbeen’ voorkwam de Eagles-doelman het openingsdoelpunt van de middag.

Na precies een half uur voetballen kwam sc Heerenveen alsnog op voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. Sydney van Hooijdonk kopte de bal op aangeven van Sarr tegen de touwen. Een paar minuten later kreeg de nieuwe club van Kees van Wonderen opnieuw een mogelijkheid. Deze keer werd een schot van Sarr geblokt. Het eerste gevaar van Go Ahead Eagles viel pas vijf minuten voor het rustsignaal te noteren. Het schot van Isac Lidberg werd echter eenvoudig gekraakt. Go Ahead Eagles ging daardoor met een 1-0 achterstand aan de thee.

Netherlands: Sc Heerenveen Vs Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles kwam sterk uit de kleedkamer en creëerde al snel in de tweede helft wat mogelijkheden via onder meer Isac Lidberg en Ragnar Oratmangoen. Het was echter sc Heerenveen dat de voorsprong in de 60e minuut verdubbelde. De voorzet was van Thom Haye, de kopbal van Van Hooijdonk: 2-0. Een kwartier voor tijd was Go Ahead Eagles dicht bij de aansluitingstreffer. De voorzet van Bas Kuipers kon bij de tweede paal echter niet tot doelpunt worden gepromoveerd door Martijn Berden. Drie minuten later was Jacob Mulenga dicht bij een treffer, maar de kopbal van de Zambiaan kon worden gevangen door Heerenveen-doelman Erwin Mulder. Slordig uitverdedigen van Noppert leidde het derde doelpunt van sc Heerenveen in. Anthony Musaba kon profiteren: 3-0. De eretreffer van Go Ahead Eagles viel in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Jacob Mulenga – bezig aan de laatste officiële wedstrijd van zijn rijke profcarrière – was de doelpuntenmaker, waardoor de Zambiaan zijn afscheid extra luister bijzette.

Wedstrijdkarakteristieken

sc Heerenveen – Go Ahead Eagles 3-1 (1-0)
30′ Sydney van Hooijdonk 1-0
60′ Sydney van Hooijdonk 2-0
87′ Anthony Musaba 3-0
89′ Jacob Mulenga 3-1

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Gele kaart: Lucas Woudenberg (sc Heerenveen), Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles)

sc Heerenveen: Erwin Mulder; Milan van Ewijk, Sven van Beek, Ibrahim Drešević, Lucas Woudenberg (70′ Syb van Ottele), Rami Kaib; Thom Haye (79′ Nicolas Madsen), Tibor Halilović (79′ Rami Al Hajj), Anas Tahiri; Sydney van Hooijdonk (79′ Anthony Musaba), Amin Sarr.

Go Ahead Eagles: Andries Noppert; Boyd Lucassen (69′ Ogechika Heil), Jay Idzes, Joris Kramer, Bas Kuipers; Mats Deijl, Luuk Brouwers, Philippe Rommens (46′ Evert Linthorst), Ragnar Oratmangoen; Isac Lidberg (69′ Jacob Mulenga / 90+1′ Justin Bakker), Iñigo Córdoba (46′ Martijn Berden).

Fotografie: Erik Pasman