Nieuws Algemeen

Eric Whittie Hoofd Opleidingen Jeugd bij Go Ahead Eagles Voetbalopleiding

Go Ahead Eagles heeft Eric Whittie aangesteld als Hoofd Opleidingen Jeugd van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. De 64-jarige oud-trainer gaat zich binnen zijn functie bezighouden met de verdere professionalisering van de jeugdopleiding van de club.

“Het is geweldig wat we bij Go Ahead Eagles in de afgelopen jaren al hebben neergezet met de Voetbalopleiding”, vertelt Whittie. “Zeker gezien de relatief beperkte middelen die we tot onze beschikking hebben. Ik vind het belangrijk om het huidige niveau van de Voetbalopleiding te handhaven én verder te verbeteren. Met als ultieme doel om uiteindelijk jeugdspelers af te leveren aan de eerste selectie.”


 
Whittie kan bogen op één jaar als profvoetballer bij AGOVV, waarin hij onder andere samenspeelde met Adrie Steenbergen. Nadien was hij onder meer KNVB-docent en als trainer 47 jaar lang actief voor zeven verschillende amateurverenigingen. “Hoewel ik mijn hele leven hoofdtrainer van seniorenteams ben geweest, heb ik ook altijd een grote interesse in het jeugdvoetbal gehad”, geeft Whittie aan. “Bij de meeste clubs waarvoor ik heb gewerkt, heb ik ook mede invulling gegeven aan de jeugdafdeling. Verder ben ik een grote voorstander van het harmoniemodel. Je kunt mensen beter in hun kracht laten functioneren dan conflictsituaties creëren. Op die manier wil ik ook met iedereen binnen de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding gaan samenwerken.”

Technisch manager Paul Bosvelt is blij met de aanstelling van Eric Whittie. “Met de komst van Eric willen wij een nieuwe kwaliteitsimpuls geven aan de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding. We denken dat Eric de juiste man is om onze jeugdopleiding stap voor stap naar een nog hoger plan te tillen.”

Terug naar overzicht