Met de komst van Erik Zandstra en Yoël Finke krijgt de technische staf van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding steeds meer vorm voor het seizoen 2019/2020. Zandstra staat met ingang van de aankomende jaargang als hoofdtrainer voor de groep van Go Ahead Eagles Onder-19. Finke wordt keeperstrainer van de onderbouw (Onder-15 en Onder-13).

De visie van de club is een van de redenen dat Erik Zandstra graag aan de slag gaat als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-19. “Verzorgd, aanvallend voetbal en altijd de voetballende oplossing willen zoeken”, zegt de oefenmeester. “Dat past bij het DNA van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding en dat past bij mij als trainer. Ook de aard van de club – informeel, gezellig en gericht op samenwerken – spreken mij erg aan bij Go Ahead Eagles.”

Tekst gaat verder onder foto.


Erik Zandstra wordt met ingang van seizoen 2019/2020 hoofdtrainer van Go Ahead Eagles Onder-19.

Hoewel Zandstra pas 32 jaar oud is, kan hij bogen op ruime ervaring in het trainersvak. Momenteel is hij hoofdtrainer van het eerste seniorenteam van Longa ’30, waarmee hij afgelopen zondag naar de Hoofdklasse promoveerde. Hij zal zijn functie als trainer van Go Ahead Eagles Onder-19 volgend seizoen combineren met het hoofdtrainerschap bij de club uit Lichtenvoorde.

‘Fantastische leerschool’
“De laatste tien jaar heb ik altijd eerste elftallen getraind”, geeft Zandstra aan. “Ik zie het als een mooie uitdaging om met mijn trainerservaring talentvolle jeugdspelers van Go Ahead Eagles te helpen om de laatste stap te zetten naar de eerste selectie van Go Ahead Eagles. Maar ook in het kader van mijn eigen ontwikkeling als trainer zie ik de stap naar Go Ahead Eagles als een stimulerende prikkel. Want met de ervaring die Eric Whittie, Paul Bosvelt en John Stegeman in huis hebben, is Go Ahead Eagles ook voor trainers een fantastische leerschool.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Eric Whittie (Hoofd Opleidingen Technische Zaken) kijkt uit naar de samenwerking met Zandstra. “We zijn blij dat we er op zeer korte termijn in zijn geslaagd om met Erik een nieuwe trainer voor Onder-19 aan te trekken. Hij is bijzonder gemotiveerd en heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al veel ervaring in het trainersvak. Zijn gedachten over de speelwijze liggen dicht tegen die van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding aan. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding en dat hij uitstekend past binnen het trainersteam dat we voor volgend seizoen hebben staan.”

‘Yoël is jong, gedreven en echte Eagles-man’
Met ingang van voetbaljaargang 2019/2020 zal Yoël Finke (24) de keepers van Onder-13 en Onder-15 gaan trainen. Finke is geen onbekende bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij in het verleden als jeugdkeeper uitkwam. Nadien was hij ook nog een aantal jaren als doelman actief voor De Graafschap. Momenteel keept hij in het eerste elftal van Voorwaarts Twello, waarmee hij in de Tweede Klasse om het kampioenschap strijdt.

Tekst gaat verder onder foto.


Yoël Finke in actie als keeper van Voorwaarts Twello. (Foto: Henk Kok)

Eric Whittie: “We zijn bij de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding bijzonder blij met de komst van Yoël als jeugdkeeperstrainer. Niet in de laatste plaats omdat hij een verleden bij de club heeft, uit Deventer komt en een echte Eagles-man is. Yoël is jong en gedreven, geeft les op school en is daardoor uitermate geschikt voor de onderbouw van onze Voetbalopleiding. Dat hij ook nog een eigen keepersschool heeft, geeft aan hoe hij met keeperstraining verweven is. Qua persoonlijkheid past hij uitstekend binnen de technische staf die we aan het opbouwen zijn.”