Sinds 2010 staat Go Ahead Eagles elke drie jaar in de finale van de Play-Offs. Drie ervaringsdeskundigen aan het woord:


Jules Reimerink
(2010: finale tegen Willem II. Thuis 1-0 winst, uit 3-0 verlies na verlenging)

“Een finale spelen geeft extra druk en motivatie, want dit is waar je het hele jaar voor gestreden hebt. Je spanningsniveau moet optimaal zijn, want dit is waar het om gaat. Hoewel we verloren, heb ik supermooie herinneringen aan de finale, helaas dus met een bittere nasmaak. Maar de ambiance was prachtig, dat zal ik nooit vergeten. De sfeer is altijd top bij de Eagles, maar dit was ongelofelijk. We wonnen de thuiswedstrijd met 1-0 door een goal van Koen van der Biezen, die net terug was van een lange blessure. Mijn tip voor de spelers: blijf gefocust, rustig en heb vertrouwen in jezelf, dan komt het goed. En doe het voor de supporters, die zijn er namelijk altijd.”


Marnix Kolder
(2013: finale tegen FC Volendam. Thuis 3-0 winst, uit 1-0 verlies)

“Een finale spelen is ontzettend leuk en spannend. Thuis wonnen wij met 3-0. De sfeer was niet normaal, het stadion ontplofte na de 2-0 en 3-0! Na het laatste fluitsignaal renden mensen het veld op, alsof we de Eredivisie al hadden gehaald. Maar we moesten nog naar Volendam, dat in de underdog-rol kroop. In Volendam kwamen we binnen een kwartier met 1-0 achter. Toen werd het wel zweten. Maar de ontlading daarna was enorm, na zeventien jaar keerden we weer terug in de Eredivisie! Ik hoop dat Go Ahead Eagles het dinsdag voor het geweldige publiek in Deventer in eigen huis over de streep kan trekken.”


Jeffrey Rijsdijk
(2016 finale tegen De Graafschap. Thuis 4-1 winst, uit 1-1)

“Finales zijn de mooiste wedstrijden van het seizoen. Zeker als je speelt om promotie, want dan heb je eigenlijk niets te verliezen. Al is er natuurlijk wel gezonde spanning. Je speelt voor veel publiek en het blijven beladen wedstrijden. En je speelt twee wedstrijden, dus je weet het nooit. Kijk maar naar de wedstrijd tegen Den Bosch. De sfeer bij Go Ahead Eagles is altijd goed, maar bij zulke wedstrijden pakt het thuispubliek uit met spandoeken en extra sfeeracties. Als tip aan de jongens wil ik meegeven om vooral te genieten. Hier doe je het voor als voetballer, dit is waar het om gaat. Wees jezelf en speel je eigen spel, dan komt het goed.”

Foto’s: Erik Pasman