Eerste Selectie

Erwin Mulder: ‘Blijf het liefst tot mijn veertigste profkeeper’

Pannerden-Rotterdam en Pannerden-Heerenveen. Jarenlang waren het de dagelijkse trajecten die Erwin Mulder per auto aflegde om bij respectievelijk Feyenoord en sc Heerenveen op het trainings- en wedstrijdveld te verschijnen. Door een contract voor één seizoen bij Go Ahead Eagles te tekenen, heeft de 33-jarige doelman voor aankomend seizoen met Pannerden-Deventer gekozen voor een aanzienlijk kortere woon-werkafstand.

“Als gezin hebben we er nooit een geheim van gemaakt dat we graag in Nederland willen blijven wonen”, zegt Erwin Mulder. “Toen Go Ahead Eagles kwam, was de keuze voor mij dan ook snel gemaakt. Het is een club die me gelijk aantrok. Ik heb als keeper van Feyenoord en sc Heerenveen een aantal keer in De Adelaarshorst gekeept. Wedstrijden waarin duidelijk was te merken dat Go Ahead Eagles een volksclub met fantastische supporters is, die ook nog eens kort op het veld zitten. Dat de club ook nog eens dicht in de buurt van mijn woonplaats Pannerden ligt, is alleen maar mooi meegenomen.”

Na Feyenoord, Excelsior, Swansea City en sc Heerenveen is Go Ahead Eagles de vijfde profclub voor Erwin Mulder, die zich in Deventer opmaakt  voor zijn zestiende seizoen in het betaalde voetbal. “Ja, ik ben trots op de carrière die er inmiddels achter me ligt“, blikt de doelman terug.

Presentatie Erwin Mulder

“Met Feyenoord heb ik in het begin van mijn loopbaan als reservedoelman de KNVB Beker gewonnen en de voorronde van de Champions League meegemaakt. Als eerste doelman ben ik met die club achtereenvolgens op een tweede, derde en tweede plaats in de Eredivisie geëindigd. Ook bij Excelsior en sc Heerenveen heb ik een leuke tijd gehad.” Tussen zijn eerste en tweede periode bij sc Heerenveen in keepte Mulder drie seizoenen bij Swansea City. “Het was voor mij een droom om daar te mogen spelen. Toen ik in 2017 in Wales tekende, was Swansea City nog actief in de Premier League. Helaas heb ik geen wedstrijden in de Premier League gekeept, maar ik heb wel de ervaring en beleving in al die stadions meegemaakt. Van het oude stadion van Brentford tot Old Trafford en Anfield. Engeland ademt echt voetbal, niet normaal. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, pakken ze me niet meer af. Nadat we in 2018 met Swansea City degradeerden, heb ik in de daaropvolgende twee seizoenen zo’n dertig wedstrijden in het Championship gekeept.”

Presentatie Erwin Mulder

Hoewel Mulder inmiddels 33 jaar oud is, houdt de doelman zich nog geen moment bezig met het einde van zijn keeperscarrière. “Nee, het zit nog totaal nog niet in mijn hoofd om iets anders te gaan doen”, geeft hij aan. “Als het even kan, wil ik tot mijn veertigste keeper in het profvoetbal blijven. Al moet het fysiek allemaal wel mogelijk zijn, uiteraard. Maar als keeper op het veld staan, is het mooiste wat er is. Zolang ik dat kan blijven doen, wil ik zo lang mogelijk doelman blijven.” Aankomend seizoen is De Adelaarshorst zijn werkterrein. “Het is natuurlijk niet ideaal dat ik bij Go Ahead Eagles de voorbereiding op het seizoen heb gemist. Weliswaar heb ik de afgelopen periode met de keeperstrainer van sc Heerenveen voor mezelf getraind, maar ik ben nog niet op het niveau dat ik volledig wedstrijdfit ben. Al zal dat snel weer komen zodra ik dagelijks bij Go Ahead Eagles op het trainingsveld sta. De honger om te keepen, is er bij mij nog steeds. Als de trainer mij nodig heeft, dan moet ik er staan. Daarnaast wil ik met mijn ervaring belangrijk zijn voor de jongere spelers van Go Ahead Eagles. Ook dat is een rol die ik wel voor mij zie weggelegd.”

Presentatie Erwin Mulder

Paul Bosvelt is blij dat Go Ahead Eagles erin is geslaagd om Erwin Mulder vast te leggen. “Een ervaren doelman”, geeft de technisch manager aan. “Naast Jeffrey de Lange en Sven Jansen zochten we een keeper die weet wat het inhoudt om op het hoogste niveau te keepen en daardoor concurrentie én kwaliteit kan brengen. Met de komst van Erwin hebben we nu alle keepersposities binnen de eerste selectie in kunnen vullen.”

Fotografie: Erik Pasman

Terug naar overzicht