De Eredivisie lanceert een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs, naast de Nederlandse voetbalcompetitie: de E-Divisie. Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17 Ultimate Team.

De E-Divisie wordt onder andere via Twitch, YouTube en FOX Sports uitgezonden. Ook Go Ahead Eagles neemt deel aan de E-Divisie: onze eSporter (die maandag bekend wordt gemaakt) verdedigt vanaf 6 februari de clubkleuren in deze online Eredivisie.

De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt gelanceerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de E-Divisie een uniek platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten.

instagram-e-divisie_with_socials

“Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten. We zijn verheugd dat we dit nu samen met de clubs, EA SPORTS en Endemol kunnen organiseren”, vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV.

Wouter Rutgers (Media & Marketing Go Ahead Eagles) vult aan: “Zeker onze jonge fans zijn erg actief in de eSports. Voor Go Ahead Eagles is de E-Divisie een prachtig platform om de betrokkenheid van deze fans te vergroten. We kunnen ze de kans bieden voor Go Ahead Eagles uit te komen op Eredivisieniveau. De door hun zo geliefde clubkleuren uit te dragen in wedstrijden tegen andere E-divisionisten. Bovendien creëren we met z’n allen mooie extra content, die aansluit bij de doelgroep.”

Wereldwijd uniek aan de structuur van de E-Divisie is dat alle eSporters officieel verbonden zijn aan een van de 18 Eredivisieclubs. Afgelopen zondag vond in het supportershome het kwalificatietoernooi voor de eSporter van Go Ahead Eagles plaats. De top-4 en de ontvangers van vier wild cards (uitgedeeld door de club, Supportersvereniging en FIFALive) gingen door naar de sollicitatieronde, die nu mee bezig is. Maandag worden drie eSporters uitgenodigd voor de grote eindronde. Eén van die drie wordt de officiële Go Ahead Eagles eSporter.

Europese kampioenschap
Na 17 speelrondes wordt binnen de FIFA 17-spelmodus FIFA Ultimate Team duidelijk welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De Nederlandse kampioen wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers uit Frankrijk en andere landen. Bij winst stroomt de E-Divisie kampioen door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17 Ultimate Team-gamers in de wereld.

E-Divisie
Meer over de plannen omtrent de E-Divisie wordt op woensdag 1 februari 2017 bekend gemaakt. Dan is bekend welke gamers namens de clubs aan de E-Divisie deelnemen, waar de wedstrijden uitgezonden worden en hoe game- en voetballiefhebbers zelf onderdeel kunnen worden van de E-Divisie. Tot die tijd volg je alle ontwikkelingen binnen de E-Divisie op www.e-divisie.nl.

e-divisie-badge