Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 28 mei vindt op initiatief van Go Ahead Eagles het Golden Talent Tournament plaats. Onder meer Liverpool, Lazio Roma, Benfica, Ajax en natuurlijk Go Ahead Eagles doen Sportpark Zuiderlaan van SV Twello aan, waar ook de edities van 2012 en 2013 plaatsvonden.

In totaal zullen tien Onder-14 teams deelnemen aan het internationale jeugdtoernooi. De Nederlandse inbreng van het toernooi bestaat uit Go Ahead Eagles, Ajax, AZ en Vitesse. Het Golden Talent Tournament mag zich verder verheugen op de komst van de Onder-14 teams van Kawasaki Frontale (Jap), Liverpool (Eng), NFDP Malaysia, Anderlecht (Bel), Benfica (Por) en Lazio Roma (Ita).

Het Golden Talent Tournament is in 2012 van start gegaan als een tweedaags toernooi voor Onder-14 spelers. De eerste editie werd gewonnen door het nationale team van Mexico. Al tijdens de eerste editie stond er een uitstekend deelnemersveld, waarbij voetbal van het allerhoogste niveau te zien was op de velden van SV Twello. In 2013 werd het deelnemersveld nog internationaler en was het niveau nog hoger dan in 2012. Op een bomvol sportpark in Twello waren er mooie wedstrijden te zien en ging de finale tussen RSC Anderlecht en Arsenal FC. De Belgen wisten zich uiteindelijk tot winnaar van dit schitterende toernooi te kronen. Ook de beste speler van het toernooi kwam van RSC Anderlecht in de persoon van Michiel Delooze.

Tijdens de eerste twee edities maakten vele spelers hun opwachting, waarvan inmiddels een aantal spelers hun debuut op het allerhoogste niveau heeft gemaakt. Zo hebben onder meer Justin Kluivert, Matthijs de Ligt, Owen Wijndal, Niels Butter, Cheick Touré en Francesco Antonucci hun kunsten vertoond tijdens het Golden Talent Tournament. Dit jaar is door Go Ahead Eagles opnieuw het initiatief genomen om het toernooi plaats te laten vinden binnen de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen.

De wedstrijden vinden plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei. Het toernooi wordt op vrijdag om 18:00 uur afgetrapt door Anderlecht en Liverpool. De wedstrijden duren die avond tot 21:15 uur. Op zaterdag begint de speeldag om 10:30 uur met Liverpool – Ajax en Go Ahead Eagles – Benfica en eindigt om 17:00 uur. Zondag is de dag van de knockout fase, die begint om 10:00 uur. Om 13:30 uur begint de grote finale, met aansluitend de prijsuitreiking. Kaarten zijn ter plaatse verkrijgbaar bij de entree van het sportpark. Ze kosten € 3,- voor de vrijdagavond en € 5,- voor de zaterdag of zondag. Een passe partout kost € 10,-. Meer informatie over het Golden Talent Tournament is te vinden op www.goldentalenttournament.com.