Optimale support tijdens uitwedstrijden. Vanzelfsprekend zijn spelers en staf van Go Ahead Eagles altijd gebaat bij de zichtbare en hoorbare aanwezigheid van Eagles-fans in het uitvak. Mede dankzij jullie – de trouwe supporters van Go Ahead Eagles – is eerder dit seizoen onder meer het stokoude clubrecord ‘langste reeks ongeslagen wedstrijden’ aangescherpt.

Om zoveel mogelijk supporters te stimuleren om naar uitwedstrijden te gaan, streeft Go Ahead Eagles er naar om de kosten voor het bezoeken van uitduels zo laag mogelijk te houden. De club biedt de kaarten en het vervoer richting uitwedstrijden daarom altijd ‘kostenneutraal’ aan. In overleg met alle betrokken partijen doet Go Ahead Eagles er ook alles aan om zo min mogelijk beperkingen te stellen aan het bezoeken van uitduels. Een voorbeeld hiervan is de eerstvolgende uitwedstrijd tegen FC Volendam, waarbij er (met mate) alcohol in het uitvak wordt geschonken en tevens aan de wens van onze supporters tegemoet is gekomen om het bezoek aan een horecagelegenheid in Volendam mogelijk te maken.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Henny Meyerink)

Helaas zijn er recentelijk ook uitduels geweest waarbij door het gedrag van (een enkele) supporter(s) vooronderzoeken zijn gestart door de KNVB. Deze vooronderzoeken kunnen leiden tot hoge boetes en andere sancties. Het gaat om het duel bij De Graafschap en de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels in Spakenburg. Bij de uitwedstrijd tegen FC Twente was er een flinke schadepost aan één van de bussen.

Artikel 3.08 van het uitreisreglement stelt dat schade verhaald kan worden op meerdere personen. Ongeoorloofd gedrag moeten we altijd proberen te voorkomen. Dit is niet alleen een verantwoordelijkheid van Go Ahead Eagles en zijn veiligheidspartners. Spreek ook elkáár aan op gedrag dat niet door de beugel kan en dat de club schaadt. Koester versoepelde regels en verkregen privileges, zodat we straks niet worden teruggeworpen en we met z’n allen worden geconfronteerd met strengere eisen en voorwaarden voor het bezoeken van uitwedstrijden.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Erik Pasman)

Wij willen graag een beroep doen op jullie gezamenlijke en individuele verantwoordelijkheid. Daarom vragen wij de veroorzaker(s) van de schade aan het dakluik in bus 6 naar FC Twente om zich bij de supporterscoördinatoren / SLO-ers te melden. We kunnen dan samen tot een oplossing komen voor de geleden schade. Daarmee voorkomen we dat meer inzittenden van deze bus voor de schade opdraaien.

Tot slot vragen wij jullie om met ideeën te komen, zodat het bezoeken van uitwedstrijden nog aantrekkelijker wordt, wij meer service kunnen verlenen en/of andere wensen kunnen honoreren. In ieder geval lijkt het ons goed om samen met de supporterscoördinatoren / SLO-ers de prijsstelling nader te bekijken en de mogelijkheden voor het instellen van een calamiteitenpot te onderzoeken.

Bedankt voor jullie aandacht. Vragen, opmerkingen en/of suggesties graag melden bij supporterszaken@ga-eagles.nl.


(Foto: Erik Pasman)