Evenaring clubrecord na gelijkspel tegen Almere City

In een waar kansenspektakel heeft Go Ahead Eagles in de eigen Adelaarshorst met 1-1 gelijkgespeeld tegen Almere City FC. De bezoekers uit Flevoland kwamen in de 73e minuut op voorsprong via James Efmorfidis, waarna het team van Jack de Gier slechts een paar minuten nodig had om de stand weer gelijk te trekken. Koud in het veld en alleen voor de doelman maakte Adrian Edqvist het karwei ijskoud af: 1-1. Door het gelijkspel evenaarde Go Ahead Eagles een stokoud clubrecord: binnen één seizoen bleef de ploeg negentien officiële wedstrijden op rij ongeslagen.

Dat de brilstand in de rust nog altijd op het scorebord stond, was opmerkelijk. Beide teams kregen in de eerste helft de nodige kansen om minstens één keer doel te treffen. Eén van de Flevolandse doelpogingen passeerde ook daadwerkelijk de doellijn. Youri Loen schoot na ruim een kwartier spelen van afstand, Hobie Verhulst pareerde zijn inzet, waarna Thomas Verheydt in de rebound binnenschoot. Arbiter Nagtegaal annuleerde de treffer wegens buitenspel.

(Foto: Henny Meyerink)

Rond de 25e minuut transformeerde de veste van Almere City FC in een ware schiettent. Achtereenvolgens Maël Corboz, Martijn Berden, Elmo Lieftink en opnieuw Corboz namen het doel onder vuur, maar vonden doelman Joshua Smits en de Almeerse verdedigers steevast op hun weg. Kort daarop had ook Antoine Rabillard het openingsdoelpunt op zijn schoen. De Fransman toucheerde een lage voorzet van Richard van der Venne, maar de bal ging voorlangs.

Daar bleef het niet bij in de eerste helft. Een schotpoging van Nick Venema werd op onnavolgbare wijze in twee instanties gepakt door Verhulst. Elmo Lieftink joeg de bal richting de verre hoek, maar schoot rakelings langs de verkeerde kant van de paal. En Verheydt kopte de bal op de lat, waarna de rebound van de Flevolanders smoorde in een woud van Eagles-benen.

Het kansenaantal in de tweede helft deed nauwelijks onder voor de kansenregen tijdens het eerste bedrijf. Al binnen enkele minuten vond Berden de keeper op zijn weg, terwijl Lieftink de bal maar net naast kopte. Ook een geplaatst boogballetje van Van der Venne leidde na een uur spelen niet tot de openingstreffer.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Dat openingsdoelpunt viel in de 73e minuut wel aan de overzijde. Enkele minuten nadat Ricardo Kip de bal alleen voor Verhulst over de Eagles-doelman én het Eagles-doel had gelepeld, scoorde James Efmorfidis namens de gasten: 0-1. Binnen ‘no time’ werd het Flevolandse doelpunt echter ongedaan gemaakt door Adrian Edqvist, die als invaller nog maar net binnen de lijnen stond toen hij alleen voor doelman Smits koelbloedig afrondde: 1-1. Amper een minuut later was Van der Venne dicht bij een voorsprong voor Go Ahead Eagles, maar het diagonale schot van de middenvelder werd door Smits gepareerd.

In de blessuretijd van het duel was Go Ahead Eagles het dichtst bij de overwinning. Invaller Maarten Pouwels schoot van dichtbij, maar vond Smits op zijn weg. En diezelfde Pouwels had het eindstation moeten zijn van een veelbelovende Eagles-aanval, maar de lage voorzet van Edqvist werd ternauwernood door een verdediger van Almere City FC over zijn eigen doel geschoten.

Uiteindelijk waren één punt én de evenaring van een clubrecord (negentien officiële duels op rij ongeslagen binnen één seizoen) dan ook de tastbare resultaten voor Go Ahead Eagles na het laatste fluitsignaal van arbiter Nagtegaal.

Go Ahead Eagles – Almere City FC 1-1 (0-0)
73. James Efmorfidis 0-1
75. Adrian Edqvist 1-1

Scheidsrechter: De heer Nagtegaal
Toeschouwers: 8.467
Gele kaart: Damon Mirani (Almere City FC)

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Jenthe Mertens, Sam Beukema, Jeroen Veldmate, Elso Brito; Maël Corboz, Richard van der Venne, Elmo Lieftink; Jaroslav Navrátil, Antoine Rabillard (88. Maarten Pouwels), Martijn Berden (74. Adrian Edqvist).

Almere City FC: Joshua Smits; Faris Hammouti, Damon Mirani, Radinio Balker, Delvechio Blackson; Anwar Bensabouh, Ricardo Kip (82. Anass Ahannach), Youri Loen; James Efmorfidis, Thomas Verheydt, Nick Venema (90+1. Torino Hunte).