Evenwichtige tweestrijd met Roda JC levert geen doelpunten op

Op de vroege vrijdagavond speelden Go Ahead Eagles en Roda JC met 0-0 gelijk tegen elkaar in De Adelaarshorst. In een evenwicht duel kwamen beide ploegen niet tot scoren. Go Ahead Eagles had enkele spaarzame kansen. Daar ging het echter, evenals Roda JC, onzorgvuldig mee om, waardoor een doelpuntloos gelijkspel het logische eindresultaat was.

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Roda JC kende een stroef begin. Beide ploegen speelden compact en hielden de tegenstander op afstand. Als er in het eerste half uur al een keer ruimte achter de verdediging kwam, dan leidde dat tot minimaal doelgevaar. Zo volleerde Giannis Botos een vrije schietkans naast en stuitte Roda-linksback Amir Absalem op Jay Gorter nadat hij tot in het strafschopgebied van Go Ahead Eagles was opgestoomd.

Na een half uur kwam de wedstrijd geleidelijk op gang. Kansen waren er niet te noteren, mogelijkheden wel. Zo wist Roda JC niet te scoren uit twee gevaarlijke afstandsschoten van respectievelijk Robert Klaasen en Dylan Vente. Laatstgenoemde zag zijn schot uit het doel geranseld worden door Gorter. In de counter van Go Ahead Eagles die daaruit ontstond, kwam Giannis Botos gevaarlijk door. De Griek koos ervoor om breed te leggen op Erkan Eyibil, maar de pass kwam niet aan. Omdat een handjevol standaardsituaties voor de Deventer ploeg ook niet goed vielen, gingen beide ploegen rusten met een stand van 0-0.

Net als de eerste helft begon ook het tweede bedrijf stroef. Wederom lieten echte kansen lang op zich wachten, totdat Erkan Eyibil in de 64e minuut met een mooie pass Luuk Brouwers wegstuurde. De middenvelder stuitte in de korte hoek op doelman Jan Hoekstra. Een minuut later kwam Roda JC er gevaarlijk uit met Dylan Vente. Jay Gorter keerde het schot van de spits uiterst knap met zijn linkerbeen. De ruimtes op het veld werden groter en daar maakte Giannis Botos dankbaar gebruik van. Hij kwam na een diepe bal één-op-één met Hoekstra, omspeelde de doelman, maar mikte de bal vanuit een moeilijke hoek naast.

In de eindfase van de wedstrijd kwamen beide ploegen er nog maar moeilijk door, voornamelijk vanwege gedisciplineerd verdedigen. Vijf minuten voor tijd vond Go Ahead Eagles eindelijk een opening, toen Jacob Mulenga een voorzet van Boyd Lucassen vanaf een meter of vijf over het doel kopte. Verder kwam Go Ahead Eagles niet meer en dat gold ook voor Roda JC. Een doelpuntloos gelijkspel was dan ook het resultaat van de onderlinge tweestrijd.