Eerste Selectie

Evert Linthorst: ‘Mogen hartstikke trots zijn op dit seizoen!’

Go Ahead Eagles sloot Eredivisieseizoen 2021/2022 gistermiddag af met een 3-1 nederlaag bij SC Heerenveen. Daarmee kwam een droomseizoen ten einde, zo ook voor Evert Linthorst. De Limburger speelde in het Abe Lenstra Stadion zijn eerste volledige 45 minuten van het seizoen.

“Het was inderdaad de eerste keer dat ik langer in het veld stond”, vertelt Linthorst. “Dat was wel lekker. Ik heb natuurlijk een lange tijd niet gespeeld, al was het geen fijne wedstrijd om in te vallen”. Linthorst betrad het veld in de rust, nadat sc Heerenveen in de eerste helft al op een 1-0 voorsprong was gekomen. De Deventenaren wisten wat er op het spel stond; bij winst zouden de play-offs om Europees voetbal worden bereikt. Linthorst: “We wisten dat als N.E.C. zou verliezen en wij zouden winnen, wíj dat ticket zouden pakken. Helaas mocht het niet zo zijn.” De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion was desondanks het slotstuk van een historisch seizoen. Go Ahead Eagles reikte tot de halve finale van het bekertoernooi, wist zich ruim voor het einde van het seizoen al te handhaven en slaagde er onder meer in om PEC Zwolle (tweemaal) en Ajax te verslaan. “Het team mag daar hartstikke trots op zijn”, vindt Linthorst. “Als je op bezoek bij Ajax gelijkspeelt, je in De Adelaarshorst van Ajax wint en al vijf wedstrijden voor het einde veilig bent, dan heb je gewoon een fantastisch seizoen gehad!”

Netherlands: Sc Heerenveen Vs Go Ahead Eagles

De huldiging op De Brink van gisteravond betekende voor spelers en staf ook het begin van een welverdiende vakantie. Linthorst: “Zelf ga ik een weekje naar Spanje en even lekker van de rust genieten. Volgend seizoen gaan we er met z’n allen weer voor. Op naar wederom een mooi seizoen!”

Terug naar overzicht