Ambitieus nieuws vanuit de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding: vanaf het seizoen 2020/2021 beschikt Go Ahead Eagles over zes jeugdteams. De invulling van de trainersstaf voor alle jeugdteams is bovendien al bijna rond.

Met ingang van aankomend seizoen worden de jeugdteams van Go Ahead Eagles in andere leeftijdscategorieën ingedeeld. Go Ahead Eagles Onder-17 en Go Ahead Eagles Onder-19 maken volgend seizoen geen onderdeel meer uit van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding, maar daartegenover staat de komst van vier nieuwe jeugdlichtingen: Onder-14, Onder-16, Onder-18 en Onder-21.

De huidige trainers van de Go Ahead Eagles Voetbalopleiding – Jip Ellenbroek, Tristan Berghuis en Uğur Yildirim – blijven allen verbonden aan de jeugdopleiding. Ellenbroek krijgt volgend seizoen Go Ahead Eagles Onder-14 onder zijn hoede, Berghuis blijft trainer van Go Ahead Eagles Onder-15, terwijl Yildirim in het seizoen 2020/2021 voor de groep staat bij Onder-16.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Drie nieuwe trainers komen de Voetbalopleiding versterken. Dennis van Beukering is volgend seizoen verantwoordelijk voor Go Ahead Eagles Onder-18 en wordt daarbij geassisteerd door zijn broer Jhon, die als speler een verleden heeft bij Go Ahead Eagles. Go Ahead Eagles Onder-21 wordt in voetbaljaargang 2020/2021 gecoacht door Jouad Boufarra, die momenteel werkzaam is bij v.v. Veendam 1894. Over de invulling van de vacante trainerspositie voor Onder-13 hoopt Go Ahead Eagles binnenkort meer duidelijkheid te hebben.

“We zijn er trots op dat we deze nieuwe trainers nu al hebben vastgelegd”, vertelt Eric Whittie (Hoofd Opleiding Go Ahead Eagles). “Voor volgend seizoen beschikken alle teams ook al over een assistent-trainer. De komende weken hopen we elk team van een tweede assistent-trainer te voorzien. Een belangrijke rol bij elk team is altijd weggelegd voor de teammanager. We kunnen dan ook tevreden vaststellen dat de Voetbalopleiding ook al rond is met alle teammanagers voor volgend seizoen. Nu de organisatie al ruim van tevoren staat, kunnen we ons goed voorbereiden op het seizoen 2020/2021.”


(Foto: Carlo Bruil)

Geen reacties meer mogelijk.