Nieuws Maatschappelijk

Fan Support: “Je kunt er zelf wat van maken”

IMG 5639

Leerlingen SportMpower spelen ´empathie-spellen’, waarbij ze leren zich in te leven in een ander.

Persoonlijke ontwikkeling, wat is dat precies? Dat is waar het deze week om draaide binnen het programma SportMpower. Deze week werden er workshops ‘persoonlijke ontwikkeling’ verzorgd door Jan-Willem Klink en Jasper Buitenhuis van Fan Support. Het bleek een interessante workshop voor deze jongeren.

Fan Support staat voor de vertegenwoordiging en ondersteuning van supporters van Go Ahead Eagles. Zij hebben als doel positieve verbinding te verkrijgen tussen supporters en Go Ahead Eagles en focussen zich hierbij op de overenthousiaste supporters. “Wat is precies persoonlijke ontwikkeling en hoe kun jij daar je steentje aan bijdragen? Iedereen wordt geboren, dat lijkt me duidelijk, maar niet iedereen krijgt dezelfde talenten en/of gebreken mee. Je kan het leven zelf beïnvloeden en daarbij moet je denken aan keuzes. Ga ik wel of niet roken, ga ik wel of niet sporten. Daarbij komt natuurlijk ook pech of ongeluk kijken. Facetten waar je zelf geen invloed op hebt, bijvoorbeeld als je ouders verslaafd zijn. Toch kun je er, los van al deze factoren, zelf wat van maken en daarbij zijn vier aspecten essentieel: doorzettingsvermogen, teleurstelling verwerken, behoefte uitstellen en empathie. Met dat laatste aspect gaan we vandaag vooral aan de slag” klonk het overtuigend vanuit Klink.

Na deze mooie woorden liet Klink een filmpje zien van de motivatiespeech van Foeke Booy. In dit filmpje benadrukte Booy vooral dat je kleine doelen in het leven moet stellen. Dat was een van de boodschappen die Fan Support de leerlingen wou meegeven. Na deze boeiende eerste helft was het tijd om de concentratie van de leerlingen te weerleggen. Onder leiding van Jasper Buitenhuis werden er ‘empathie spellen’ gespeeld in het supportershome. De leerlingen leerden zich in te leven in de ander en leerden elkaar te vertrouwen. “Het was mooi om te zien hoe dit steeds beter ging, naarmate de activiteit vorderde” vertelt projectmanager Irma Muskee. Volgende week is alweer de laatste week voor deze leerlingen en er staat weer een toekomstgericht programma op de agenda, namelijk een bedrijventour. De leerlingen worden met de officiële spelersbus opgehaald bij school en vertrekken dan richting een aantal Deventer-bedrijven.

Terug naar overzicht