Nieuws Algemeen

Fantastisch eindresultaat inzamelingsacties: anderhalve ton!

Een abrupt beëindigde competitie, gederfde inkomsten en het (aanvankelijk) sombere vooruitzicht van wedstrijden zonder publiek. Ook Go Ahead Eagles werd in maart sportief en financieel hard getroffen door de plotselinge strijd tegen het coronavirus. Maar ook in deze ‘storm of life’ stonden supporters massaal op om de club met diverse inzamelingsacties door zeer moeilijke maanden te loodsen.

Een veiling van match worn shirts van FC Twente – Go Ahead Eagles, tickets voor KowetKijken XXL (foto), collectebussen om SV-munten in te zamelen, spontane donaties, ontbijt- en lunchsessies in De Adelaarshorst en een supportersveiling op MatchWornShirt.com. In eendrachtige samenwerking met de club stonden supporters de afgelopen maanden zij aan zij om Go Ahead Eagles te helpen om de pijn van de financiële consequenties van de coronacrisis te verzachten. En hoe!

Tekst gaat verder onder foto.

Kowet Kijken XXL, dat door Go Ahead Eagles samen met Rocketboys werd geproduceerd, leverde in totaal 80.000 euro op. (Foto: Erik Pasman)

In de wetenschap dat de Supportersvereniging met een geweldige geste elke opgehaalde euro zou verdubbelen (met een maximum van € 50.000,-), werd met alle (supporters)acties en donaties maar liefst € 99.144,- opgehaald. Oftewel: inclusief de maximale ‘verdubbelaar’ van de Supportersvereniging is bijna € 150.000,- het fantastische eindresultaat!

Hoeveel krachtiger kan een signaal van saamhorigheid zijn in de huidige ‘storm of life’? Heel veel dank aan iedereen die door te doneren, bieden, organiseren, collecteren, ontbijten of wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan dit ontzettend mooie eindbedrag! We Are The Eagles!

Terug naar overzicht