FAQ seizoenkaartverlenging 2022/2023

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen (en antwoorden) naar aanleiding van de seizoenkaartcampagne voor het seizoen 2022/2023. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met Go Ahead Eagles, bij voorkeur via e-mail (ticketing@ga-eagles.nl), via telefoonnummer 0570-621357 (dinsdag tot en met vrijdag van 09:30 – 12:00 uur), of WhatsApp (06-82222375; op werkdagen van 10:00 – 16:00 uur, alleen berichten).

Alleen mogelijk om seizoenkaart te verléngen!

Tijdens de verlengingsperiode – die loopt van dinsdag 5 april 2022 (19:02 uur) tot en met 1 mei 2022 (23:59 uur) is het niet mogelijk om nieuwe seizoenkaarten te kopen. Dit simpelweg doordat alle seizoenkaartplekken zijn uitverkocht.

Let op! Je huidige seizoenkaart (2021/2022) is óók je nieuwe seizoenkaart (2022/2023)!

Zoals je misschien gezien hebt, staat er geen seizoen vermeld op je huidige seizoenkaart. Dit is niet voor niets: wanneer je verlengt, is je huidige seizoenkaart ook geldig in het seizoen 2022/2023. Dit scheelt veel plastic, bezorgbewegingen en geld. Gooi je huidige seizoenkaart dus niet weg! Voor het aanvragen van een nieuwe seizoenkaart in het geval van verlies of weggooien, rekent Go Ahead Eagles € 7,50 aan administratiekosten.

Je kunt je seizoenkaart overigens ook simpel inladen in de officiële Go Ahead Eagles App, dan heb je ‘m altijd bij de hand. Meer informatie hierover volgt nadat de verlengingsperiode is gesloten.

Ben je verzamelaar en heb je van al je seizoenkaartjaren een pasje? Dan kan je komend seizoen in de Fanstore terecht om een speciaal pasje van het seizoen 2022/2023 aan te schaffen, puur als verzamelobject.

Wanneer is de verlenging van seizoenkaarten voor het seizoen 2022/2023 gestart?

De verlenging van seizoenkaarten voor het seizoen 2022/2023 is gestart op dinsdag 5 april om 19:02 uur. Seizoenkaarthouders die in het huidige seizoen een seizoenkaart hebben, kunnen hun seizoenkaart verlengen tot en met 1 mei 2022 (23:59 uur).

Hoe verleng ik mijn seizoenkaart?

 • Klik op deze link.
 • Log in met je inloggegevens (als je al bent ingelogd, dan staat jouw te verlengen seizoenkaart al klaar)
 • Je ziet nu de seizoenkaarten staan die door jou te verlengen zijn (indien je meerdere seizoenkaarten op één naam hebt staan, of met een aantal supporters een groep vormt). Wil je alle seizoenkaarten verlengen die je ziet staan, klik dan op ‘ja. ik wil nu verlengen’. Wil je niet alle seizoenkaarten verlengen, klik dan bij de betreffende kaarten op ‘nee, geef mijn stoelen vrij’.
 • Klik op ‘Verder’.
 • Controleer jouw bestelling.
 • Klik op ‘Ga naar betalen’.
 • Selecteer een betaalmethode.
 • Kies je voor incasso? Klik dan bij ‘Machtigingstype’ op het pijltje, selecteer ‘Go Ahead Eagles’, vink ‘IBAN’ aan en vul je IBAN-nummer in (letters in HOOFDLETTERS en geen spaties). De incasso wordt rond 10 juni 2022 van jouw rekening afgeschreven.
 • Kies je voor iDeal? Betaal dan op de gebruikelijke manier.
 • Vink het vakje ‘Ja, ik ga akkoord met de KNVB Standaardvoorwaarden’ aan en klik op ‘Volgende’.
 • Na afronding van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail van Go Ahead Eagles.

Wat kost een seizoenkaart voor het seizoen 2022/2023?

Seizoenkaartprijzen 2022 2023

Indien je ervoor kiest om je seizoenkaart telefonisch, per mail of bij de Fanstore te verlengen, dan geldt een extra ‘handling fee’ van € 5,- per seizoenkaart. Deze ‘handling fee’ wordt alleen in rekening gebracht als je de medewerkers van de ticketingafdeling van Go Ahead Eagles expliciet hebt verzocht om je seizoenkaart(en) te verlengen. De ‘handling fee’ wordt uiteraard niet in rekening gebracht als je telefonisch of per e-mail een vraag hebt over het verlengen van je seizoenkaart(en). De ‘handling fee’ is sowieso niet van toepassing op 65+’ers.

Waarom is mijn seizoenkaart voor het nieuwe seizoen (2022/2023) duurder dan in het huidige seizoen (2021/2022)?

Dat heeft drie redenen:

 • Veel seizoenkaarthouders hebben eind vorig seizoen van de geboden kans gebruik gemaakt om hun seizoenkaart te verlengen voor de toen geldende Eerste Divisie-prijs (op een moment dat het nog helemaal niet vaststond dat Go Ahead Eagles zou promoveren naar de Eredivisie). Deze supporters hebben destijds geen toeslag hoeven te betalen na promotie.
 • Vanwege corona golden er in het seizoen 2021/2022 geen gesegmenteerde prijzen voor de IJsseltribune. Voor het seizoen 2022/2023 is hiervan wel sprake, afhankelijk van de ‘zichtlijn’ vanaf de IJsseltribune, die vanaf de middelste vakken beter is dan vanaf de vakken aan de zijkant
 • Voor het seizoen 2022/2023 gelden er drie prijsklasses (Normaal, 65+, Jeugd), maar wordt er verder niet meer gewerkt met kortingstarieven zoals in eerdere seizoenen het geval was.

Is het ook na het sluiten van de verlengingsperiode op 1 mei (23:59 uur) nog mogelijk om een seizoenkaart te bestellen?

Nee, er zal dit jaar na 1 mei 2022 (23:59 uur) geen verkoopperiode van seizoenkaarten plaatsvinden, tenzij een aanzienlijk deel van de huidige seizoenkaarthouders zou besluiten om de seizoenkaart niet te verlengen, waardoor er veel seizoenkaarten vrijkomen.

Worden seizoenkaarthouders nog gecompenseerd voor de thuiswedstrijden die Go Ahead Eagles als gevolg van de coronamaatregelen (gedeeltelijk) zonder publiek moest spelen?

Nee, voorafgaand aan seizoen 2021/2022 hebben alle seizoenkaarthouders gekozen voor ‘Full Support, ook als corona terugkomt’. Hierdoor vindt er geen compensatie plaats voor de Eredivisiewedstrijden tegen FC Groningen, FC Twente, NEC, RKC en AZ die Go Ahead Eagles (gedeeltelijk) zonder publiek diende te spelen. Gelukkig mocht De Adelaarshorst eind februari weer volledig open in aanloop naar de fantastische thuisweek tegen Ajax, PSV (halve finale bekertoernooi) en FC Utrecht. Om tóch een geste te maken heeft Go Ahead Eagles besloten om alle seizoenkaarthouders gratis toegang te verlenen tot het stadion tijdens de bekerwedstrijd tegen PSV.

Wat is de vakkenindeling van De Adelaarshorst?

Plattegrond Adelaarshorst

Tot welke wedstrijden biedt mijn seizoenkaart toegang?

Als seizoenkaarthouder heb je toegang tot alle reguliere competitiewedstrijden die Go Ahead Eagles in het seizoen 2022/2023 in De Adelaarshorst speelt.

Daarnaast heeft de club besloten – als bonus voor de trouw en support van onze seizoenkaarthouders – dat de seizoenkaart ook toegang geeft tot:

 • De eerste bekerwedstrijd die Go Ahead Eagles in eigen huis speelt (mits deze wedstrijd in de eerste of tweede bekerronde plaatsvindt).
 • De laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding die Go Ahead Eagles in eigen stadion speelt.

Verder hebben seizoenkaarthouders voorrang op het terugkopen van hun eigen plaats bij het spelen van eventuele bekerwedstrijden of play-offwedstrijden in De Adelaarshorst.

Kan ik met een seizoenkaart extra kaarten bijkopen voor de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles?

Ja, dat kan, al zal het aantal losse kaarten dat per wedstrijd beschikbaar komt net als dit seizoen zeer beperkt zijn. Daarnaast verschilt het per wedstrijd hoeveel kaarten je bij kunt kopen. De wedstrijden die in de eerste seizoenshelft van seizoen 2022/2023 worden gespeeld, gaan telkens per cluster van drie wedstrijden in de verkoop op de ticketingpagina. Elke dinsdag ná een thuiswedstrijd gaat om 20:00 uur de volgende thuiswedstrijd in de verkoop om het cluster van drie wedstrijden weer compleet te maken.

Is het ook mogelijk om mijn seizoenkaart te verlengen in de Fanstore?

Ja, het is mogelijk om je seizoenkaart te verlengen in de Fanstore. Dit kan alleen op woensdagen van 13:00 tot 17:00 uur. Indien je ervoor kiest om je seizoenkaart in de Fanstore te verlengen, dan geldt een extra ‘handling fee’ van € 5,- per seizoenkaart. Neem je huidige seizoenkaart voor het seizoen 2021/2022 mee!

Het systeem loopt vast tijdens het online bestellen. Wat moet ik doen?

Mocht er tijdens het bestelproces iets vastlopen, dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een internetstoring. Houd er rekening mee dat het systeem de bestelling 20 minuten lang in het winkelwagentje houdt, alvorens deze weer teruggezet wordt als reservering. Dus na 30 minuten kun je het nogmaals proberen. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert, neem dan contact op met Go Ahead Eagles via e-mail (ticketing@ga-eagles.nl), via telefoonnummer 0570-621357 (dinsdag t/m vrijdag van 9:30 uur tot 12:00 uur) of via WhatsApp (06-82222375, op werkdagen tussen 10:00-16:00 uur, alleen berichten).

Ik wil verplaatsen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Als je wilt verplaatsen, verleng dan eerst jouw huidige plaats en stuur dan een mail naar ticketing@ga-eagles.nl (met daarin vermeld jouw relatienummer, huidige plaats en waar je naar toe wilt verplaatsen). Wil je met meerdere mensen tegelijk verplaatsen of bij elkaar zitten, vermeld dan in de mail van alle personen deze gegevens. In de week van 2 mei nemen wij contact met je op of we jouw verzoek kunnen honoreren.

Is er een mogelijkheid om mijn seizoenkaarten gespreid te betalen?

Ja, het is mogelijk om je seizoenkaart(en) gespreid te betalen. Stuur een mail met dit verzoek naar ticketing@ga-eagles.nl.

Tot welke leeftijd geldt de jeugdprijs?

De jeugdprijs geldt voor kinderen tot en met 17 jaar. Word je 18 jaar tussen 1 juli 2022 en 30 juni 2023? Dan betaal je de normale seizoenkaartprijs.

Vanaf welke geboortedatum geldt de 65+ prijs?

De prijs voor 65+’ers geldt voor supporters die vanaf 1 juli 2022 65 jaar of ouder zijn.

Kan ik alle thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles ook bezoeken door losse kaarten te kopen?

Als seizoenkaarthouder van Go Ahead Eagles kun je voor elke thuiswedstrijd extra kaarten kopen (zie bovenstaande vraag en antwoord). Ook als je beschikt over een clubkaart van Go Ahead Eagles, kun je losse kaarten kopen indien je er op tijd bij bent zodra de vrije verkoop voor een thuiswedstrijd is gestart. Wel zal het aantal losse kaarten dat per wedstrijd beschikbaar komt zeer beperkt zijn. Bovendien is een seizoenkaart van Go Ahead Eagles goedkoper, gemakkelijker en je hebt je eigen vaste plek in De Adelaarshorst!

Kan ik mijn seizoenkaart(en) nog annuleren op het moment dat ik mijn seizoenkaart(en) heb besteld?

Zodra je je seizoenkaart(en) hebt verlengd, ga je een overeenkomst aan met Go Ahead Eagles die loopt tot en met 30 juni 2022. Deze overeenkomst kun je tot 1 augustus 2022 nog annuleren, waarbij je je geld terug ontvangt.