Foeke Booy heeft volop vertrouwen in de ploeg die morgenavond in de Grolsch Veste, 18.30 uur, tegen FC Twente van start gaat. “Ik wil een strijdend elftal zien dat erin gelooft. We gaan met een gezonde dosis lef en vertrouwen Twente bestrijden.”

 

De trainer van Go Ahead Eagles is blij met de terugkeer van Giliano Wijnaldum die zijn competitiedebuut gaat maken. Ook Mawouna Amevor sluit weer aan bij de selectie, terwijl Lars Lambooij eveneens op de weg terug is. Waar aan de ene kant de blessurelijst slonk, kwamen er de laatste dagen ook weer namen bij. Lesly de Sa trainde al weer mee na zijn rugblessure, maar kreeg toch weer last, hij krijgt morgen een mri-scan die uitsluitsel moet geven over de kwetsuur. Alex Schalk is last blijven houden van zijn hamstringblessure, ook bij hem zal een mri-scan voor duidelijkheid moeten zorgen. Deniz Türüc verstapte zich tijdens de training, waardoor bij hem een voorste enkelbandje (rechts) inscheurde, hij is twee tot vier weken uit de roulatie. Met de geschorste Bart Vriends mist Booy dus vier mannen.

Desondanks gaat de trainer met de borst vooruit en een helder strijdplan de derby in. “Als spelers wegvallen, biedt dat perspectief aan anderen. Voetballers willen altijd dolgraag spelen, nou, nu krijgen sommige jongens hun kans. Pak hem maar. Ook uit dit soort situaties kun je altijd weer winst halen. Ik heb vertrouwen in de jongens die er morgen staan. Wij gaan ook niet afwijken van ons normale spel. Bij Twente is nog wat onrust, er zijn daar nogal wat wijzigingen geweest en daardoor ogen ze enigszins zoekende. Ze hebben moeite hun wedstrijden te winnen. Maar ze hebben ook veel kwaliteiten en goede jongens erbij gekregen, nu weer met Ryo Miyachi. Er zal druk op ze liggen, ze zullen toch het tij willen keren. Maar wij hoeven niet de deur voor ze open te gooien. Het team weet precies waar onze kansen liggen en dat moeten we met een fikse dosis lef en vertrouwen morgen in de praktijk brengen.”