Go Ahead Eagles moest vrijdagavond zijn meerdere erkennen in FC Den Bosch. De thuisploeg – 10 wedstrijden ongeslagen – speelde met vertrouwen en flair, en daar kon Go Ahead Eagles weinig tegenover stellen. Het werd 3-0 in De Vliert.

Er waren nog geen tien minuten gespeeld toen Muhammed Mert profiteerde van balverlies van Langedijk. De middenvelder besloot uit te halen van grote afstand en raakte de lat. In de rebound toonde Van der Sande zich scherper dan de Go Ahead Eagles-defensie en kon zodoende de bal vrij eenvoudig achter Stevens koppen: 1-0.

Go Ahead Eagles probeerde zich op te richten en kreeg een kans via Sam Hendriks. De spits vuurde uit een moeilijke hoek op doel, maar Heemskerk kon zijn schot en de rebound van Schenk redden. FC Den Bosch, dat de afgelopen tien duels ongeslagen bleef, voetbalde duidelijk met zelfvertrouwen en het combinatiespel betaalde zich na een half uur uit in een tweede treffer. Bouyaghlafen ontving een afgeslagen bal aan de zijkant van de zestien. Hij bediende Van der Sande op maat, die zijn tweede kon aantekenen.

Nog voor rust werd de schade nog groter. Van der Sande, ditmaal in de rol als aangever, gaf voor en zag hoe Niek Vossebelt voor Joey Suk kwam en in de verre hoek binnen kopte: 3-0.


Orhan Džepar wordt achtervolgd door Niek Vossebelt. (Foto: Erik Pasman)

In de tweede helft gebeurde, behalve wat wissels en één gekraakt schot van Mert, niets noemenswaardigs. Het bleef derhalve 3-0.