FC Volendam beëindigt ongeslagen reeks Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles kon vandaag in De Adelaarshorst niet echt een vuist maken tegen FC Volendam. De bezoekers uit het vissersdorp trokken door een 1-3 zege aan het langste eind. Door de nederlaag kwam er voor Go Ahead Eagles een einde aan een ongeslagen reeks van zeven competitiewedstrijden waarin niet werd verloren.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door één minuut stilte voor het zoontje van Mitchel Michaelis, Jax, die gisteren overleed. Kort daarvoor hadden de selecties van Go Ahead Eagles en FC Volendam hun steun betuigd aan Mitchel en zijn vriendin Jenn door met speciale shirts het veld te betreden.

De wedstrijd zelf was tien minuten oud toen er handelend optreden van Jay Gorter nodig was om een Volendamse doelpoging onschadelijk te maken. De Eagles-doelman lag in de baan van het schot na een schuiver van Francesco Antonucci. Het eerste doelgevaar van Eagles-zijde kwam van Sam Beukema. Zijn kopbal verdween net over de kruising van het Volendamse doel.

Daarna was het opnieuw Antonucci die het Eagles-doel onder vuur nam, maar via het lichaam van een Eagles-verdediger de bal naast zag gaan. Kort daarop voorkwam Jay Gorter dat Samuele Mulattieri de bal binnen kon punteren door goed zijn doel uit te komen. De Eagles-doelman hield zijn ploeg vervolgens ook op de been door een schot van de geheel vrijstaande Boy Deul in de korte hoek te keren.

Zijn keepende collega aan de overzijde, Nordin Bakker, voorkwam op zijn beurt dat Bradly van Hoeven en Erkan Eyibil hun schoten tot doelpunt gepromoveerd zagen. Nadat Mulattieri vanuit de draai nog over had geschoten, was het FC Volendam dat vijf minuten voor rust op voorsprong kwam. Na slordig uitverdedigen van Go Ahead Eagles liet Boy Deul met een diagonaal schot Jay Gorter kansloos: 0-1.

De eerste kansen in de tweede helft waren voor Go Ahead Eagles. Sam Beukema was dicht bij een doelpunt nadat een afgeslagen corner voor zijn voeten belandde, Erkan Eyibil schoot voorlangs en Sam Hendriks kopte na een voorzet van Bradly van Hoeven naast. Toch kwam Go Ahead Eagles in de 65e minuut op gelijke hoogte. Een afgeslagen voorzet belandde voor de voeten van Wout Droste, die doeltreffend uithaalde: 1-1.

Met nog ruim een kwartier te spelen had Go Ahead Eagles zelfs op voorsprong kunnen komen. Giannis Botos – ingevallen voor Erkan Eyibil – mocht alleen doorgaan op doelman Nordin Bakker, die de Griek echter van scoren afhield. Amper een minuut later was het aan de overzijde wel raak. Een voorzet vanaf de rechterkant van Boy Deul werd van dichtbij door Mulattieri binnengekopt: 1-2.

In de jacht op een tweede Eagles-treffer viel er nog een kopbal van Jacob Mulenga te noteren, terwijl ook Botos kort voor tijd nog een mogelijkheid om te scoren kreeg. In een poging om in de extra speeltijd alsnog de gelijkmaker te forceren, trok doelman Jay Gorter bij een hoekschop mee naar het front. De corner werd door FC Volendam afgeslagen, waarna Mulattieri in de tegenstoot een vrije doortocht kreeg en de derde Volendamse treffer op het scorebord kon zetten door de bal in een leeg doel te schuiven: 1-3.