GA Eagles sensationeel in Utrecht

Go Ahead Eagles heeft gedaan waarnaar zo verlangd werd: de volle drie punten weggekaapt in Utrecht. En op wat voor een manier: na een 2-0 achterstand werd het 2-3, het leek een kopie van Ierland-Nederland (beginjaren tachtig, de doorbraak van de piepjonge Van Basten en Gullit) en uiteraard GA Eagles-FC Groningen, maar dan de mooie versie.

Het spelbeeld van Utrecht-GA Eagles was precies eender als vorig seizoen. Voor rust begon de aantrekkelijke wedstrijd in het voordeel van Utrecht. Het begon stormachtig en GA Eagles dankte Erik Cummins, Sjoerd Overgoor, Jeffrey Rijsdijk en enig geluk dat het 0-0 bleef, ook al waren er enkele venijnige counters.
utrgae01

Deniz Turuc keerde terug na een blessure

Na rust ging het snel mis. Eerst scoorde Gyrano Kerk, debutant in de basis, en heel snel daarna spits Ruud Boymans. Er waren 50 minuten gespeeld en het leek beslist. Maar Go Ahead Eagles is dit seizoen een eenheid als nooit tevoren en weigerde zich bij een nederlaag neer te leggen.

Een schot van de teruggekeerde Deniz Türüc ging via Ramon Leeuwin langs Robbin Ruiter (2-1) en vanaf dat moment regende het kansen voor de Deventer ploeg. Het fitte Go Ahead Eagles dook keer op keer op voor Ruiter en had via Fernando Lewis, Sjoerd Overgoor en Jefrrey Rijsdijk al langszij kunnen komen, had even geluk bij een vrije trap van Tommy Oar (paal), maar de 2-2 van uitgerekend oud-Utrechtspeler Bart Vriends (kopbal uit corner) was dik verdiend. Vriends kroonde zich hiermee meteen tot topscorer van de Eagles.
utrgae08

Bart Vriends viert zijn gelijkmaker met de meegereisde GA Eagles-fans

Iedereen voelde: als er één team nog gaat winnen, is het GA Eagles en zo geschiedde. In blessuretijd maakte Rijsdijk zijn zoveelste goede loopactie en kreeg plotsklaps geheel vrijstaand de bal. Zijn diagonale schot was geniaal: 2-3. Drie punten mee naar Deventer, een mirakel was afgedwongen.

utrgae03

Jeffrey Rijsdijk schiet de bal langs Utrecht-speler Kristoffer Peterson en scoort de 2-3