Jeffrey Rijsdijk (foto) was namens Go Ahead Eagles doeltreffend tijdens de beide IJsselderby’s die in het seizoen 2014/2015 werden gespeeld. Met zijn twee treffers evenaarde hij onder anderen Gerrit Niehaus, Dick Schneider, Jochem de Weerdt, John Stegeman en Orlando Smeekes, die eveneens namens Go Ahead Eagles twee keer doel troffen tijdens de IJsselderby.

Sjoerd Ars en Cees van Kooten zijn voorbeelden van spelers die in het verleden zowel voor Go Ahead Eagles als voor PEC Zwolle scoorden tijdens de IJsselderby.

Tussen 1994 en 2004 moest Go Ahead Eagles maar liefst tien jaar wachten op een zege tegen FC Zwolle. Na veertien nederlagen en twee gelijke spelen tegen de Zwollenaren volgde op 28 november 2004 de ‘bevrijding’ in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles won met 4-2 van de aartsrivaal door doelpunten van Marco Parnela, Wouter van den Herik, Coen Zwollo en Niels Kokmeijer. Namens FC Zwolle scoorden Ruud Berger en Ivar van Dinteren tegen.

De laatste overwinning van Go Ahead Eagles in Zwolle (15 februari 2015, 0-1, doelpunt Rijsdijk) was tevens de eerste competitiezege van de Deventenaren op bezoek bij PEC sinds 15 december 1989. Destijds won Go Ahead Eagles met 0-2 in Zwolle door doelpunten van Harry Decheiver (tegenwoordig assistent- en jeugdtrainer bij Go Ahead Eagles) en Gert van den Brink. Wel werd tussentijds nog een keer bij PEC Zwolle gewonnen in de strijd om de KNVB Beker (1-2). Marthijn Pothoven en Dennis Hulshoff waren in 1994 de Deventer doelpuntenmakers.

PEC Zwolle en Go Ahead Eagles stonden sinds het seizoen 1929/1930 in totaal meer dan 100 keer tegenover elkaar in een officieel duel. Tussen 1942 en 1946 slaagde Go Ahead er zes keer op rij in om de rivaal uit Zwolle te verslaan. Destijds was er van enige rivaliteit tussen beide clubs echter nog niet echt sprake.