Nieuws Algemeen

Flitsende start voor G-team Go Ahead Eagles  

Een zomerse vrijdagmiddag in stadion De Adelaarshorst. Eén voor één druppelen twaalf nieuwe aanwinsten van Go Ahead Eagles het stadionplein op. Voor het supportershome verzamelt zich een groep kinderen die zich in het seizoen 2020/2021 spelers van het G-team van Go Ahead Eagles mogen noemen. Samen met hun ouders zijn ze naar de Vetkampstraat gekomen voor het maken van de selectiefoto en portretfoto’s.

Want officiële foto’s zijn natuurlijk essentieel voor het debuutseizoen van Go Ahead Eagles in de Bijzondere Eredivisie. Terwijl trainer Erick Rondhuis een kort welkomstpraatje houdt, kijken de jeugdige voetballers – tien jongens en twee meisjes – met grote ogen om zich heen. Er wordt vooral gewezen en gekeken naar het beeld van Harly, dat toch de meeste indruk op de kinderen achterlaat.

Nadat de tas met wedstrijdtenues is overhandigd, stormen de spelers naar het supportershome, dat als alternatieve kleedkamer dienst doet. De meesten kunnen niet wachten tot ze de rood-gele kleuren van het Eagles-wedstrijdtenue aan mogen trekken. Zodra de kinderen het shirt, broekje en de kousen aan hebben getrokken, rennen ze naar hun ouders om hun nieuwe outfit te showen. De nodige mobieltjes worden tevoorschijn gehaald om trots alvast wat foto’s te maken.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Een warming-up voor het échte werk, want de stoelen voor het Home of Football-hek van De Adelaarshorst zijn namelijk al klaargezet voor het officiële fotomoment. Terwijl Erik Pasman, de clubfotograaf van Go Ahead Eagles, de spelers op hun plek zet, staan de ouders met hun eigen fototoestel paraat. De jongens en meisjes van het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles worden als celebrities behandeld. Overal komen flitsen vandaan. Naar elk vogeltje wordt spontaan gelachen.

Klaar zijn de spelers dan nog niet, want er moeten uiteraard ook nog portretfoto’s worden gemaakt. Druk pratend en lachend lopen de kinderen richting het veld van De Adelaarshorst. Sommigen voelen even met hun handen aan de grassprieten. Angelica wijst naar de B-Side: “Kijk, daar zit ik normaal. Nu sta ik zelf op het veld. Best gek eigenlijk.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

De namen van de spelers worden één voor één opgenoemd. Iedereen houdt zijn of haar oren gespitst. Ze hopen zo snel mogelijk voor de lens van Erik Pasman te mogen staan. Om de beurt staan de kinderen met een big smile voor de camera, die ze thuis voor de spiegel uitvoerig geoefend hebben. Zodra alle foto’s zijn genomen, valt er een soort lichte teleurstelling van de gezichten van de jonge spelers af te lezen. Liever doen ze hun mooie, rood-gele tenue namelijk niet uit. Maar ze weten dat ze die tijdens hun eerste oefenwedstrijd tegen De Graafschap weer aan mogen doen. Een moment waar ze nú al naar uitkijken.

Op 13 september is het dan eindelijk zover. Drie dagen na de eerste gezamenlijke training op het sportcomplex van DVV Go-Ahead staat in Doetinchem het oefenduel met De Graafschap op het programma. Dat de eerste training zijn uitwerking niet heeft gemist, blijkt direct. De Graafschap wordt met klinkende cijfers verslagen door het team van Erick Rondhuis: 2-8. Dat belooft veel goeds voor de start van de Bijzondere Eredivisie op zondag 27 september in Amsterdam, waar Ajax de eerste competitietegenstander is voor het G-team van Go Ahead Eagles.

Alle informatie over het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles is hier te vinden.

(Foto: Erik Pasman)

 

Terug naar overzicht