Door de 0-2 zege op Helmond Sport maakte Go Ahead Eagles gisteravond optimaal gebruik van de kans om de nederlaag tegen Jong AZ snel weg te spoelen. Ook linksbuiten Frank Ross was na afloop content dat hij samen met zijn team de week met een overwinning af kon sluiten.

“We wisten dat we de drie punten nodig hadden, dus we gingen er ook vol voor”, aldus Ross. “Daarentegen realiseerden we ons ook dat het wel eens een fysiek zware avond kon worden, aangezien we drie dagen eerder nog hadden gespeeld. De drie punten zijn dan ook een mooie beloning voor de inspanningen die we hebben verricht.”

Go Ahead Eagles kreeg in het begin van de wedstrijd aanzienlijk wat kansen. Ross: “We vielen goed aan, met veel snelheid richting het vijandelijke doel. Boyd Lucassen, Antoine Rabillard en ik hadden allemaal grote kansen om de openingstreffer te maken. Antoine mocht die uiteindelijk achter zijn naam schrijven.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Op slag van rust scoorde aanvoerder Sam Beukema het tweede Eagles-doelpunt met – opnieuw – een fraaie kopbal vanuit een hoekschop. Volgens Ross had dit een groot effect op de gemoedstoestand in de kleedkamer. “Dat er vlak voor rust een tweede treffer viel, maakte een enorm verschil. Daardoor was er net iets meer gelegenheid om rustig op adem te komen en gingen we toch iets relaxter de tweede helft in.”

In de 69e minuut werd de Schot door trainer Kees van Wonderen naar de kant gehaald“Fysiek voelde het allemaal goed aan”, vervolgt Ross. “Voor mijn gevoel kan mijn lichaam steeds meer speelminuten verdragen. We proberen naar de volle negentig minuten toe te werken en dat gaat steeds beter.”

(Foto: Erik Pasman)