Onmisbaar zijn ze voor Go Ahead Eagles. De stewards van de club die zorgen dat voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen wordt geleid in en rondom De Adelaarshorst. Zelfs bij uitwedstrijden zijn ze present. Ze houden zich onder meer bezig met hospitality (gastvrijheid) en veiligheid.

De afgelopen periode mocht Go Ahead Eagles vijf nieuwe stewards verwelkomen, die we graag aan je voorstellen. Vandaag in aflevering 5 (slot): Nick Jansen (31).

Nick, waarom ben je steward geworden?
Door een collega ben ik over de streep getrokken om een paar keer te gaan kijken. Dit werk past precies bij me, je bent onder de mensen en krijgt nieuwe sociale contacten. Niet alleen voor de club, maar zeker ook voor mezelf, is dit erg fijn. Gewoon een praatje maken en het bieden van gastvrijheid vind ik erg leuk. Altijd netjes blijven en mensen met ‘u’ aanspreken of ze gewoon naar hun plek begeleiden als ze voor het eerst in het stadion komen. Dat is toch mooi?

Tekst gaat verder onder de foto.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Heb je een verleden bij Go Ahead Eagles?
Dat heb ik niet, maar ik ben inmiddels wel van de club gaan houden. We zijn als stewards één grote, gezellige familie. Ik ben een geboren en getogen Deventenaar (‘Dat hoor je toch wel?’), dus ik kende de club natuurlijk wel. Doordat ik uit Deventer kom, ken ik veel mensen in het stadion en heb daardoor soms een streepje voor bij de supporters.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik zit in de buitendienst bij de gemeente Deventer. Daar doe ik alle voorkomende werkzaamheden, zolang het maar in de buitenlucht is.

Hoe zijn je eerste ervaringen als steward?
Iedereen die net begint als steward, loopt eerst mee op de Hoofdtribune. We hebben een goede training gehad van onze veiligheidscoördinator, die ook docent namens de KNVB is. Ik sta nu op de IJsseltribune. Dat lijkt rustig, maar er zitten op verschillende plekken best fanatieke aanhangers.

Waar haal je voldoening uit?
Vooral het sociale aspect vind ik erg belangrijk. Als iedereen blij weer naar huis gaat, ben ik ook blij. Het is een prachtige hobby om erbij te hebben. Ook voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling is het erg goed. De functie van steward heeft me een betere Nick gemaakt, een verbeterde versie van mezelf. Doordat ik nu steward ben, ben ik een stuk volwassener geworden. Ik kan het iedereen aanraden!

Wil jij ook steward worden bij de mooiste voetbalclub van Nederland? Meld je dan aan via info@ga-eagles.nl.