Nieuws Algemeen

G-team klaar voor Bijzondere Eredivisie-debuut

Het G-team van Go Ahead Eagles staat aan de vooravond van het debuutseizoen in de Bijzondere Eredivisie. In Amsterdam neemt het team van trainer Erick Rondhuis het morgen (zondag 27 september) op tegen Ajax en Excelsior. De Amsterdammers en Rotterdammers zijn in ieder geval gewaarschuwd, want twee weken geleden won het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles in een oefenduel met liefst 2-8 van De Graafschap.

Het is de ultieme droom voor vrijwel alle jongens en meisjes met een passie voor voetbal: spelen bij zijn of haar favoriete profclub. Dankzij de Bijzondere Eredivisie kan deze droom sinds vorig jaar uitkomen voor kinderen met een handicap. Deze meerjarige competitie is een initiatief van het Gehandicapte Kind en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

In het seizoen 2020/2021 komen tien clubs uit het betaald voetbal tegen elkaar uit met hun eigen G-team: Go Ahead Eagles, Ajax, VVV-Venlo, sc Heerenveen, Excelsior, FC Utrecht, ADO Den Haag, FC Emmen, FC Groningen en De Graafschap. De spelers zijn jonge voetbaltalenten tussen de 10 en 18 jaar met een beperking.


(Foto: Erik Pasman)

Unieke competitie

De Bijzondere Eredivisie was in 2019 de eerste Eredivisie-competitie ter wereld voor kinderen met een beperking. Het eerste seizoen van de Bijzondere Eredivisie was een feest van sportiviteit en de zelfverzekerdheid van de jonge spelers groeide met elke wedstrijd. Helaas kwam de competitie in maart stil te liggen door de uitbraak van het coronavirus. De deelnemers hebben sindsdien zo veel mogelijk doorgetraind en kunnen niet wachten om weer te spelen. Vanwege de veiligheid van de spelers, begeleiders en bezoekers zijn de wedstrijden van de Bijzondere Eredivisie beperkt toegankelijk voor toeschouwers.

Het Bijzondere Eredivisie-team van Go Ahead Eagles wordt mede mogelijk gemaakt en ondersteund door Kooistra & ter Borgh Koffie, Business Partner van Go Ahead Eagles. Lees hier meer over de flitsende start die het G-team van Go Ahead Eagles onlangs maakte.


(Foto: Erik Pasman)

Terug naar overzicht