Go Ahead Eagles 2 heeft voor een verrassing gezorgd door in Rotterdam met 2-1 te winnen van koploper Excelsior. Dennis Hettinga maakte zijn eerste doelpunt voor het beloftenelftal. De winnende goal kwam van de schoen van Teije ten Den.

Door de zege eindigt de Deventer ploeg als derde in poule B van de reservecompetitie, goed voor kwalificatie voor de ‘middenpoule’. De nummers één en twee stoten door naar de winnaarsronde, de nummers vijf tot en met zeven zijn veroordeeld tot de verliezerspoule.

Kick Maatman was een opgetogen trainer. “Ongelooflijk. Excelsior trad aan met veel eredivisie-ervaring, spelers als Stans, Van Nieff en Hemmen. Het eerste half uur vond ik ons heel behoorlijk spelen, het kwartier voor rust was voor Excelsior.” Direct na de pauze zette Michiel Hemmen de Rotterdammers op voorsprong. Go Ahead Eagles liet zich er niet door van de wijs brengen en toonde veerkracht. Maatman: “We speelden met veel energie en bleven druk op de tent houden. Want we kwamen om te winnen.”

De derde plaats in de voorrondepoule noemt hij een uitstekend resultaat. Vond ook Hettinga, die natuurlijk blij was met zijn persoonlijke succesje: zijn eerste treffer voor Jong Go Ahead Eagles. Hettinga viel in voor Puck Postma en speelde op rechtsbuiten. Bij zijn tweede balcontact was het al raak. “Randy Wolters gaf de bal voor. Ik stond bij de penaltystip en schoot met links in. Het geeft een hartstikke goed gevoel om op deze manier deel uit te maken van de overwinning.”

Karakteristiek:
Excelsior 2 – Go Ahead Eagles 2 1-2 (0-0). 51. Michiel Hemmen 1-0, 72. Dennis Hettinga 1-1, 84. Teije ten Den 1-2.