Eerste Selectie

GA Eagles 2 lijdt pijnlijke nederlaag in Breda

Trainer Scott Calderwood was er ‘goed ziek’ van: de 2-1 nederlaag die Go Ahead Eagles 2 maandagavond leed bij de reserves van NAC Breda. “Een onnodige nederlaag en ook niet leerzaam.”

Op een vervelend moment incasseerden de gasten uit Deventer een tegengoal: vijf minuten voor rust. “Een slecht moment van onze kant”, blikte Calderwood terug. “Door onoplettendheid kon NAC binnen drie passes de bal uit een vrije trap binnen schieten. In plaats van met de wedstrijd bezig te zijn, waren mijn spelers met de scheidsrechter aan het discussiëren. Een kwalijke zaak.”

Na rust ontstond een open wedstrijd, waarbij Go Ahead Eagles goede en slechte fases afwisselde. Calderwood: “Het publiek was de grote winnaar. Het spel golfde op en neer.” Daarbij vergaten de Eagles hun kansen te benutten. Tot de 65ste minuut. Een schot van Kenny Teijsse verdween via Teije ten Den in het doel: 1-1. “In die fase waren wij de bovenliggende partij”, analyseerde Calderwood. “Ik dacht: wij gaan de wedstrijd beslissen.”

Door een fout van doelman Maurits Schmitz stond er niet veel later echter 2-1 op het scorebord. Calderwood: “We gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar ik vond – uitzonderingen daargelaten – ons niet Go Ahead Eagles-waardig spelen. We hadden meer mentaliteit moeten tonen. De echte wil om te winnen miste ik. Al met al een zeer teleurstellende avond.”

Door de verliespartij wordt de Deventer ploeg op de ranglijst voorbijgestreefd door NAC Breda. Go Ahead Eagles staat nu derde in poule B van de reservecompetitie.

Karakteristiek:
NAC Breda 2 – Go Ahead Eagles 2 2-1 (1-0). Doelpunt GAE: Teije ten Den.

Terug naar overzicht