GA Eagles 2 pakt punt in De Koel

Go Ahead Eagles 2 heeft aan zijn eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie een punt overgehouden. Tegen het schaduwelftal van VVV Venlo werd het maandagavond in stadion De Koel 2-2.

De Deventenaren kwamen in de eerste helft met 2-0 achter te staan, maar hergroepeerden zich na rust en speelden een sterke tweede helft. Can Bayraktar bekroonde het spel van Go Ahead Eagles met twee doelpunten, terwijl ook een overwinning mogelijk was. “Na rust gingen we op een andere manier verdedigen”, zei trainer Kick Maatman. “In de eindfase leverde ons spel vijf honderd procent kansen op .” Doelman en ijzerwerk voorkwamen meer Deventer treffers. Maatman was niettemin tevreden. “We hebben het knap rechtgezet in de tweede helft. Voor rust trachtten we overal door te dekken maar dat liep niet helemaal. Er ontstonden gaten. In de tweede helft gaven we geen kans weg.”

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving speelde Go Ahead Eagles niet tegen een gecombineerd elftal van VVV en Helmond Sport. De twee zuidelijke clubs werken weliswaar samen, maar brengen om beurten een team op de been. De andere wedstrijd in de poule van Go Ahead Eagles, tussen Roda JC 2 en Willem II 2, eindigde in een 2-1 zege voor de Tilburgers.