Go Ahead Eagles A1 heeft zaterdag in Hoogeveen met 6-0 gewonnen van HZVV. De B1 van de Deventer club was in Lichtenvoorde met 2-1 te sterk voor Longa ’30.

A1
“Het verschil was veel te groot”, zei trainer Harry Decheiver over de wedstrijd van de A1. “Voor rust stond het al 3-0 en hadden we volledige controle.” Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer, het duel werd geen moment spannend. Decheiver: “We hebben onze taak volbracht – namelijk de wedstrijd winnen – maar eigenlijk hadden we te weinig weerstand.” Toch zag hij verbetering ten opzichte van vorige week, toen zijn team met 5-1 van Vogido won. “Vandaag was onze passing beter, we liepen vaker vrij en gaven minder weg.”

B1
De 2-1 overwinning van de B1 was volgens trainer Kick Maatman geflatteerd. “Als je de uitslag ziet, denk je dat het een moeilijke wedstrijd was, maar dat was behoudens de laatste acht minuten niet zo. Voor rust waren we heer en meester en maken we twee goals. We hadden er één of twee bij moeten maken.” Tot een kwartier na rust was er volgens Maatman nog steeds niets aan de hand. “We creëerden genoeg en speelden goed. Onze keeper Tim Rorije had niets te doen.” Tot hij tot eenieders verrassing na ruim tachtig minuten toch moest ‘vissen’. Maatman: “Uit het niets schieten zij vanaf twintig meter de bal erin. Longa kreeg hoop en het werd nog spannend. We hadden de wedstrijd veel eerder op slot moeten gooien.”

Karakteristieken:

HZVV A1 – Go Ahead Eagles A1 0-6 (0-3). Doelpunten GAE: Orhan Dzepar 2, Sefa Yildirim, Mitchel Telnekes, Dennis Bolink, Jasper Nuininga.
Longa ’30 B1 – Go Ahead Eagles B1 1-2 (0-2). Doelpunten GAE: Sedat Demirel, Yannick der Vries.